Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kétmillió forintot csalt ki áldozataitól hamis telefonos nyereményjátékokkal egy férfi, ráadásul egyenesen a börtönből

A Körmendi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a jogerős szabadságvesztését töltő férfi ellen, aki távközlési cégek munkatársának adta ki magát, és országszerte 13 sértettet tévesztett meg valótlan telefonhívásokkal, 2017 októberétől 2018 januárjának végéig.

A vádirat szerint a rovott múltú vádlott saját, valamint mások nevén nyilvántartott SIM kártyák felhasználásával felhívta a sértetteket, akiknek azt állította, hogy kisorsolták őket egy nyereményjátékon – közölte az ügyészség.

A vádlott a nyeremény kiutalásának feltételeként határozta meg, hogy a sértettek meghatározott összegű átutalást teljesítsenek az általa megadott bankszámlaszámra, telefonszámokat töltsenek fel, illetve meghatározott összegeket adjanak fel pénzküldő szolgáltatáson keresztül.

Az egyes esetekben a sértettek 50.000 forinttól 325.000 forintig terjedő összeget utaltak illetve adtak fel, valamint alkalmanként 15.000 forinttal töltötték fel a vádlott által megjelölt telefonszámokat.

A haszonszerzési céllal kicsalt összegek megszerzésében a vádlott két társa segédkezett, akik tisztában voltak azzal, hogy az utalásokat intéző vádlott börtönben van, ezért nem juthatott legális jövedelemként a rendszeresen érkező összegekhez.

A vádlott összesen több mint két millió forint kárt okozott a csalárd telefonhívásokkal.

A Körmendi Járási Ügyészség a többszörös visszaeső vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés, míg az elkövetéshez segítséget nyújtó társaival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra