Másodszor is összeverték és kirabolták a pénzváltót

Idén novemberben ugyanazt a férfit ugyanazok a tettesek verték össze újra, akik tavaly februárban már egyszer megtették. Elkapták őket.

Életveszélyes sérüléseket szenvedett tavaly februárban egy "üzlettel nem rendelkező" szombathelyi pénzváltó, Sz.G. amikor többen megtámadták és összeverték. A férfitől elvették az övtáskáját, benne meg nem nevezett nagyságú (információink szerint százezres nagyságrendű) összeggel.

Elfogták a pénzváltót kétszer kirabló triót
Elfogták a pénzváltót kétszer kirabló triót
VAS MRFK / nyugat.hu

Idén, november 26-án Sz.G. a déli órákban hazatért szombathelyi lakásázához. Az autóból kiszálló férfira két ember rontott rá és kegyetlenül megverték. Ismét elvették az övtáskáját, de mivel abban nem volt pénz, ezért azt eldobták, majd lefejtették a férfiról a mellényét. A másodszor megtámadott férfi ezúttal "csak" 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A rendőrök az adatgyűjtés során találtak két szemtanút, akik személyleírást adtak két férfiről, akiknek közük lehetett a veréshez, sőt, egy autó típusát is megnevezték, illetve rendszámtöredékre is emlékeztek.

A rendőrök ennek segítségével napokkal később már sejtették, kik lehetnek az elkövetők és már az elfogásukat tervezték, amikor a kőszegi ügyeletre befutott egy telefon az egyik gyanúsítottól, a kőszegi D.A-tól. A férfi elmondta, hogy ő ezzel a teherrel nem tud együtt élni és öngyilkos lesz és az ügyeletesnek hozzávetőlegesen elmesélte az utolsó bűncselekményt. Közölte azt is, hogy felmegy a hegyre és felvágja az ereit. A rendőrök azonnal nagy erőkkel kezdtek a férfi felkutatásába, aki valóban bement az erdőbe, majd némi érvagdosás után visszament Kőszegre. Itt találtak rá és kórházba szállították. Sérülései nyolc napon belüliek.

A házkutatás során előkerült fegyverek
A házkutatás során előkerült fegyverek
VAS MRFK / nyugat.hu

Mint kiderült, ugyanaz a három férfi követte el előre kitervelten a tavaly februári és az idei rablást is. A pénzváltót alaposan kifigyelték, nagyjából ismerték a mozgását, mikor hova megy. A rablást egyszer elhalasztották, mert nem volt megfelelő a környezet.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának Bűnügyi Osztálya csoportosan, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást D.A., a szombathelyi K.Zs. és a mikosszéplaki H.Gy. ellen. A 30 év körüli férfiak közül kettő ellen más eljárás is folyamatban van vagyon elleni bűncselekmények miatt, egyikőjük ellen külföldön. Mint megtudtuk, a rablók súlyos büntetésre számíthatnak, már csak a tavalyi tettükért is 5-15 év közötti büntetést szabhat ki rájuk a bíróság.

Kőszegi, szombathelyi és mikosszéplaki  férfiak rabolták ki és erték össze a pénzváltót
Kőszegi, szombathelyi és mikosszéplaki férfiak rabolták ki és erték össze a pénzváltót
Tánczos Mihály

A Szombathelyen jól ismert pénzváltó az utcai pénzváltással nem követ el bűncselekményt a jelenlegi szabályok alapján.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Brutális rablók rendőrkézen – Vasi és fővárosi zsaruk sikere (Videóval)

Hat fegyveres rablás került terítékre. A bűnözők nem teketóriáztak, egyikőjük két emberbe is belelőtt. Rács mögött vannak.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló