Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keviczki: Polt Péter ügyészsége főként gazdasági bűncselekményekben politikai alapon dönt arról, miből lesz büntetőeljárás

Nem szóltak bele a döntéseibe, mégis lemondott.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tavaly decemberben lemondott bíró a Válasz Online lapnak adott először interjút.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Az interjúban Keviczki István elmondta, hogy gazdasági ügyekben azok lesznek vádlottak, akik nem élveznek politikai védettséget.

Megosztotta,hogy nem szóltak bele a döntéseibe, mégis lemondott, mivel:

Gazdasági ügyekben ítélkezem, és a Polt Péter-féle ügyészség politikai alapon főként ezen a területen szelektál, hogy miből lesz büntetőeljárás és miből nem.

Konkrétan az Elios-ügyet emelte ki, ahol bűncselekmény hiányában megszűnt a nyomozás.

Szerinte 3 nagy törvény is hatályba lépett, ami arra szolgál, hogy csökkentse a bíróságok súlyát:

1. A büntetőügyekben az ügyész köt egyezséget a vádlottal a nyomozati szakaszban, a bírónak ilyen esetekben annyi a dolga, hogy rábólintson erre. A korábbinál egyébként is sokkal erősebb lett az ügyész szerepe.

2. A polgári ügyek jelentős része el sem jut a bíróságokig, mert tavaly óta nagyon megnehezítették a perindítás feltételei, így drasztikusan csökkent a befogadott polgári keresetek száma.

3. Az új közigazgatási bírósági rendszer bevezetésével az államnak fontos ügyek a Patyi András vezette új bírósághoz kerülnek. - foglalta össze a 44 4.

Szerinte az igazságszolgáltatást, így próbálják kiszorítani.

Elmondta, hogy a morális válságot az mutatja, hogy a Fővárosi Törvényszék büntető kollégiumának vezetői pozícióját a három év során három megbízott vezető töltötte be, és most pedig nem is pályázik rá senki.

(Válasz Online)
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés