Levan Polkka a depresszió és szürkeség ellen

Válassza ki az ön számára legmegfelelőbb verziót.

A Levan Polkka minden bizonnyal az egyik legismertebb finn dal, talán csak a Lordi, a Nightwish és a Bomfunk MC veszi fel a versenyt népszerűségben.

Sokan népdalnak hiszik, de valójában az 1930-as években egy Eino Kettunen nevű finn zeneszerző írta egy, beleértve a szöveget is. Az alapdallam a 17. századik nyúlik vissza.

A története nem túl bonyolult: egy fiatal kiszökik otthonról, és mindig arra megy, ahol polka szól, és áttáncolja az éjszakákat.

A dal a második világháború után roppan népszerű volt, aztán majdnem elfelejtették, hogy az internet elterjedésével ismét virágkorát élje.

Megszámlálhatatlan feldolgozás közül elsőként a finn Tuuletar a cappella együttest ajánljuk. Nemcsak a hangjuk, de az előadásmódjuk is kiválóan alkalmas, hogy elűzze a rosszkedvünket.

A dal megihlette a mémkészítőket is. Az utóbbi hetekben hatalmas karriert futott be a névtelen utcazenész és a macska kettőse.

Akik egy igazán férfias polkára vágynak, annak itt a Korpiklaani értelmezése. Ahogy a névből kiderül, ők is finnek.

Ez pedig Ázsia , azon belül is egy kínai tehetségkutató, ahol a zsűrinek ki kellett találnia, hogy a kék hajú énekesnő saját hangon énekel-e, vagy play-back. Nem áruljuk el, csak ha olvasóink kérik.

Szép napot mindenkinek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video