Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az erős kézfogás erős szívet jelenthet

Ezt mondja egy új kutatás.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

"A szívnagyobbodás, ami tulajdonképpen a szív izomzatának az átalakulása, egy olyan kóros elváltozás, ami gyengébb szívet eredményezhet, és főként idősebbeknél jelentkezik" - magyarázza a bostoni belgyógyász Dr. Sebastian Beyer, a friss kutatás vezetője. A kutatásé, ami arra jutott: a gyengébb kézszorítás a későbbiekben jelentkező szív- és érrendszeri megbetegedés jelzése is lehet.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Több mint négyezer brit felnőttet (vagyis az ő kézfogásukat) vizsgálták a kutatásban 40 és 69 év között, egy úgynevezett hidraulikus kézi dinamométerrel, miközben kardiovaszkuláris mágneses rezonancia vizsgálattal megfigyelték a szívfunkciójukat, így jött ki a fenti eredmény, miszerint érdemes figyelni

a tenyér erejére.

Egyébként ez eddig is közszájon forgott, de ez az első kutatás, ami direkt kapcsolatot talált a kézfogás és a szívizom között.

A vizsgálat abban persze nem hozott változást, hogy mit tanácsolnak a szakemberek a szív egészségének megőrzéséhez: együnk egészségesen és kiegyensúlyozottan, végezzünk testmozgást, aludjunk elégségesen, és tartsuk kordában a stresszt olyan dolgokkal, mint mondjuk a meditáció vagy a tudatos önmegfigyelés.

( CNN )

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életmód

Hirdetés