Saját csarnokot akarnak a szombathelyi kézilabda-csapatnak

A városvezetés ingyen adná használatba a szükséges területet.

"Legyen saját csarnoka Szombathely kézilabdacsapatának!

A jelenlegi városvezetés és az Éljen Szombathely! Frakció mindig is fontosnak tartotta a szombathelyi kézilabdát, városunk női csapatát. Ezért nemcsak egyetértünk dr. Czeglédy Csaba elnök úrral, hanem támogatni is fogjuk azon elképzelését, hogy az SZKKA közérdekből kapjon a várostól ingyenes használatba önkormányzati telket. Mi ezzel is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy végre önálló, saját otthonra leljen a klub.

Az Éljen Szombathely! Frakció a közgyűlés soron következő ülésén arra kéri Szombathely MJV Önkormányzatát, hogy vizsgálja meg annak lehetőségét, hogyan tudja elősegíteni, hogy a Szombathelyi Kézilabda Klub És Akadémiának is legyen saját csarnoka Szombathelyen, ezzel is elősegítve a csapat és az utánpótlás-nevelés további sikeres működését.

Hajrá SZKKA, éljen Szombathely!"

A fenti közleményt a szombathelyi közgyűlés Éljen Szombathely-frakciója adta ki szerda délután.

Mészáros D. Zsolt

Czeglédy Csaba a közgyűlés elé viszi a csarnok ügyét

Korábban, szerda délelőtt Czeglédy Csaba városi képviselő és ellenzéki országgyűlési képviselőjelölt a Facebookon posztolt azzal a címmel, hogy: "Szükség van a kézicsarnokra!"

Czeglédy azt írja, hogy nem hatalmas objektumról lenne szó, hanem egy olyan praktikus létesítményről, ahol napi szinten csaknem 400 szombathelyi vagy város környéki lány érezhetné jól magát. Jelenleg csaknem 400 igazolt játékosa van az SZKKA-nak, akiknek az edzéslehetősége nem biztos.

Hozzátette, a jövő heti városi közgyűlésen indítványt tesz arra, hogy az önkormányzat ingyen ajánljon fel egy telket a kézilabdacsarnoknak.

A poszt alatt Nemény András polgármester is kommentelt, aki azt írta, a városvezetés számára is fontos a kézilabdacsarnok, de jelen helyzetben a városnak nincs pénze sem az építésre, sem a működtetésére, De ha az egyesület kap pénzt a szövetségtől a csarnok megépítésére, akkor az önkormányzat ingyen használatba adja az ehhez szükséges ingatlant.

A Pro Savaria is a saját kézilabdacsarnok mellé állt

A Pro Savaria is közleményt adott ki:

Saját edzőcsarnokot a szombathelyi kézilabdának!

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia az elmúlt években már bizonyított. Az egyesület NB I-es női csapatának sikerei, a korosztályos együttesek kiváló eredményei, a több száz gyermekkorú sportoló, az egyre több szurkoló mind azt mutatja, hogy Szombathelyen van létjogosultsága a kézilabdának. Ehhez azonban meg kell teremteni a méltó körülményeket. Szombathelynek, a szombathelyi kézilabdának szüksége van egy, a sportági követelményeknek minden tekintetben megfelelő kézilabda edzőcsarnokra.

A PRO SAVARIA Egyesület támogatja dr. Czeglédy Csaba önkormányzati képviselő javaslatát, miszerint a leendő sportlétesítményhez a város ingyenes használatba adjon egy önkormányzati területet, s ezt az álláspontot fogja képviselni a közgyűlésben is.

PRO SAVARIA

Molnár Miklós elnök
Koczka Tibor önkormányzati képviselő

A szombathelyi női kézilabda körül éveken át ment a harc. Két csapat versengett egymással, a korábbi városvezetés által támogatott Haladás VSE csapata és az SZKKA. Miután az SZKKA feljutott az első osztályba, a Haladás csapata megszűnt.

A SZKKA viszont sokáig nem használhatta a Haladás sportkomplexumot, jó ideig Répcelakon edzettek Még mindig Répcelakon edz a szombathelyi kézilabdacsapat 2019. December 06. 10:35 és ott is játszották a hazai mérkőzéseiket. A felnőtt csapat tavaly óta a sportkomplexumot használja, a többiek az iskolák tornatermeiben edzhetnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet