Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ki ez a bohóc?

Nem először találkoztunk vele. Legkorábban egy választási plakáton tűnt fel, nem kevés fejtörésre adva okot. Később Bajnai Gordon közelében bukkant fel, majd nemsokára Szombathelyen is. Ki lehet ő, aki a nemzetért, hazáért, a pártért nem rest bohócjelmezt ölteni?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

És itt most nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy vajon miért egy bohóc a Civil Összefogás Fórum (CÖF), azaz nevezzük nevén, a Fidesz választási kabalaállata. Ugyanis ezt már megmagyarázták.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Kérdésként persze egyből felmerül, hogy valóban jó választás-e egy bohócot bedobni a nagy politikai küzdőtérre, ha annyira nem tudni mit jelképez, annyira nem egyértelmű a jelentése, hogy ki kell okítani az együgyű népeket, elmagyarázni nekik, hogy mi végre is álldogál jelenlegi vagy korábbi MSZP-s politikusok mögött, s néz rájuk együttérző tekintettel, míg ők szomorú szemekkel és izzadó tenyerekkel szorongatnak egy fekete táblát a kezükben, rajta a nevükkel.

A bohócos plakát
Nyugat.hu

Miután a párt a szánkba rágta, már tudjuk: ő lenne a plakáton látható baloldali, illetve liberális meg nem értett zsenik tanítómestere. Értelemszerűen tehát a bohóckodásra tanította a politikusokat. Miközben persze a plakáton úgy tűnnek fel, mint bűnözők. De akkor mit is akarhat mondani pontosan ezzel a párt? Most akkor bűnözők vagy bohócok? Lendüljünk át ezen elegánsan, s valljuk be, hogy így, a maga értelmetlenségében is lehengerelt a poén, ahogy az olyan vicceknél gyakran előfordul, amit el kell magyarázni.

Aztán felbukkant a való életben is ez a kedves kis színes figura, naná, hogy a fideszes tüntetők kellemes társaságában. Nem tűnt már annyira tanítómesternek. És tréfásnak sem. Tekintve, hogy szerencsétlen Bajnai Gordonról a testőröknek kellett lefejteni Hatvanban a túlzottan lendületbe jött kacagtatót.

Rámenős a bohóc, Szombathelyen pedig már nem csak üdítő látványával szembesülhettünk, hanem a hangját is hallották a szerencsések, igaz, nagyon bölcsen nem túl sokat mondott. Bár annak sem volt semmi értelme, csak egy kínos mondat Nemény András kérésére válaszul Kónya Péter: Meg lehet állítani a politikai cunamit 2014. February 08. 18:10 , ami - tegye szívére mindenki a kezét - természetes dolog olyankor, amikor kissé lámpalázas az események hatása alatt álló ember. Világos, nem az eszével akar híveket szerezni. Bár számunkra az is kérdés, hogy akkor pontosan mivel. De legyen elég, hogy ezt a párt tudja.

A szombathelyi Fidesz-bohóc
Garai Antal Atom

Ismerjük el, látványelemnek valóban kiváló: szép színes, figyelemfelhívó, vonzza a tekintetet. Ugyanakkor imidzsformáló és PR-eszközként azért erősen megkérdőjeleződik a hatékonysága. De hát nyilván csak mi vagyunk rendkívül járatlanok a politikai marketing világában, a bohóc ettől függetlenül bizonyára kiválóan betölti funkcióját.

Az alkotás Flash&bones munkája (flashandbones.tumblr.com)
flashandbones.tumblr.com

Nekünk meg már csak egy kérdésünk maradt: ki ölti magára az álarcot? Az a fizikai paraméterekből elég nyilvánvaló, hogy nem ugyanazt a bohócot turnéztatja szerte az országban a Fidesz (bocs, a CÖF). Ebből következően inkább helyi aktivista lehet az egyes helyszíneken. Mindenesetre fontos a munkája a központ számára is, ha már a jelek szerint Horváth Csaba fideszes városi képviselő fotókkal dokumentálja azt az áldozatos tevékenységet, amit a pártért és a népért végez. Ehhez képest néha egy kicsit hanyag testtartással teszi ezt. De a hősök is fáradnak. Ki a mi névtelen szombathelyi hősünk? Ön talán ismeri?

Fáradó hősünk
Garai Antal Atom
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Kónya Péter: Meg lehet állítani a politikai cunamit

Újabb baloldali fórum, újabb ellentüntetők, egyenbohóccal. Mindez Szombathelyen, szombat délután.

Horváth Csaba Szombathely bohóc-referense

Horváth Csaba városi képviselő tehát befutotta a nagy karriert: személyesen felügyelheti Szombathelyen Orbán Viktor bohócait.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés