Ki kell adnia a Szerencsejáték Zrt.-nek, hogyan költik el a szponzorpénzeket

Első fokon pert nyert az MSZP.

Pert nyert Komjáthi Imre, ki kell derülnie, mi alapján oszt támogatásokat a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.

A párt közleményében azt írja, lassan 10 éve osztja az állami lottócég szponzorpénzeit a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft., de ez a pénzosztás átláthatatlan. A nyilvánosságra került információk alapján ez a vállalat egy kifizetőhelynek is minősíthető, hiszen udvari zenészek mellett a kormánynak rendszeresen színpadot ácsoló Rákóczi Szövetség is kap támogatást.

Az évek során 100 milliós nagyságrendű támogatás járt Rogán-Gaal Cecíliának is, aki a fitness rendezvényére költhette a közpénzes támogatást. A Rogán Antal felügyelete alatt lévő cég pénzesőjéből nem maradt ki a Kommentár Alapítvány sem, amely tavaly novemberben 40 milliót kapott.

Gyakran bukkannak fel udvari zenészek is a támogatottak között, például az Ismerős Arcok zenekar, Pataki Attila, illetve a Tóth Gabi koncertjeit szervező cég is.

Mint írják, Komjáthi Imre azért perelte be a céget, hogy tisztán lehessen látni a döntések hátterét, a bíróság pedig elsőfokon mindenben igazat adott az MSZP társelnökének.

A cégnek ki kell adnia a támogatási szabályzatokat, valamint a döntéseket előkészítő tanácsadó testület javaslatait tartalmazó dokumentumokat. Hamarosan fény fog derülni arra is, hogy mire kértek és kaptak pénzt a támogatottak - írták.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet