Öt fiatal szombathelyi is versenybe száll a világ legjobb kick-boxosainak járó címért

A magyar válogatott a legnagyobb, így jó esély van arra, hogy szép eredményekkel térnek haza fiatal sportolóink.

A korosztályos kick-box sport legrangosabb versenyét rendezik szeptember 30. és október 9. között az olaszországi Jesolóban, ahol egy héten keresztül a világ országainak legjobb, utánpótláskorú válogatott versenyzői állnak tatamira és küzdenek meg a világbajnoki címekért.

A viadalon 62 ország 1921 sportolója több szabályrendszerben összesen 2559 regisztrációt adott le. A világ kick-box elitjei közül a magyar válogatott a legnagyobb, a Magyar Kick-box Szövetség 207 nevezéssel vesz részt a versenyen, ez a legtöbb nevezés a nemzetek között.

Összesen 154 utánpótláskorú versenyző képviseli hazánkat, közülük 67 lány, 87 fiú. A szombathelyi Controll Se kickbox szakosztálya pedig 5 versenyzővel képviselteti magát a rangos versenyen: Kovács Sára Kata (C2 -46 kg - LC), Kustánczi Dáriusz Leopárd (C2-47 kg - LC -KL), Ersing András (C2 +69 kg -LC -KL), Pataki Barnabás (Junior -57 kg -LC -KL), Prikler Márk (-74 kg - LC-KL).

Controll Se

„Kemény, sok áldozatot és lemondást követelő felkészülési időszak előzi meg ezt a rangos viadalt, hiszen a válogatottsághoz vezető út egy egész esztendős versenyszezonon át tartó felkészülésnek és kitartó, eredményes versenyzésnek a jól megérdemelt gyümölcse. Hogy valaki magára ölthesse a címeres magyar válogatotti versenyruhát, a versenyeredményeken túl még sok munkát, türelmet, kitartást igényel és rengeteg lemondással is jár” – mondja lapunknak Dancsó „Kicsi” Zoltán edző.

Controll Se
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport