Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kicserélték a távvezetéket, újra van mindenhol meleg víz és fűtés Szombathelyen

Bár nem volt szerencsés az időzítés, az ígért dátumra végeztek a munkálatokkal a távhő munkatársai.

Március 9-én jelentette be Akár négy napig is meleg víz és fűtés nélkül maradhat Szombathely egy része 2020. March 09. 14:51 a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft., hogy március 16-án hétfőn végre hozzálátnak a Kodály Zoltán utca és a Váci Mihály utca kereszteződésénél lévő meghibásodott távvezeték cseréjének.

Mivel egy nagy volumenű munkáról van szó, azt ígérték, hogy legkésőbb március 19-én délutánig befejezik a cserét, addig viszont szünetelni fog a meleg víz szolgáltatás és a fűtés is a Rohonci utca, a Perintparti sétány, a Szűrcsapó utca, a Bartók Béla körút és az Ady tér környéki távhős épületekben, ami körülbelül 2100 lakást és 70 közintézményt jelent.

Az időzítés viszont nem éppen bizonyult jónak, hiszen időközben elérte a koronavírus-járvány Magyarországot is. A fertőzés terjedésének megelőzés érdekében pedig éppen hétfőtől nem járnak bölcsődébe, óvodába és iskolába sem a gyerekek, valamint nagyon sokan áttértek a távmunkára is. És bár kijárási tilalom még nem lépett életbe, már otthon ül a szombathelyiek nagy része, hiszen nem javasolt az utcára és emberek közé menni.

Március 16-án aztán kiadott a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. egy közleményt A szombathelyi Távhő felfüggeszti a munkákat és a személyes ügyfélszolgálatot 2020. March 16. 16:57 arról, hogy felfüggesztik a munkákat és a személyes ügyfélszolgálatot. A közlemény és a kellemetlen helyzet miatt is több olvasónk megkereste lapunkat, hogy aggodalmukat fejezzék ki és érdeklődjenek afelől, hogy mi lesz a szóban forgó távvezeték cseréjével.

„Sziasztok! Esetleg tudnátok némi információt közölni arról, hogy hogyan áll ez a távhő vezetékcsere? Bosszús vagyok, de nem konkrétan a munkák, hanem az időzítés miatt. Teljes mértékben megértem a csere szükségességét, de nem várhatott volna ez áprilisig? Eleve megy ez a koronás őrület, amit igyekszem helyén kezelni, erre jön ez a 4 napos leállás, ráadásul fűtésszezonban... Ami a legrosszabb az egészben, hogy egy 3 hetes újszülöttel vagyunk itthon. Mennek a hősugárzók, amit a rendszer sem bír a végtelenségig. Felnőttek még megoldjuk valahogy, de kisgyerekkel azért ez tényleg nem egyszerű...” – írta egyikük.

A Szombathelyi Távhőszolgáltató telepe
Bonyhádi Zoltán

Egy másik olvasónk pedig arról számolt be, hogy az ígértnél jóval előbb szűnt meg a meleg víz szolgáltatás Oladon, ez pedig sokaknak kellemetlenségeket okozott hétfőn reggel a munkába indulás előtt.

„Tisztelt Nyugat! Az oladi lakótelep környékén hétfőn reggel 6 órától kiírt meleg víz szolgáltatás korlátozás legalább hajnali 5 órakor – vagy még korábban – megtörtént. Ugyanis már akkor nem lehetett tisztálkodni azoknak az embereknek, akik siettek volna munkába! Így három választás maradt. Vagy hideg vízben tusol le aki bátor. Vagy vizet kezd el melegíteni aminek következtében bárki elkéshet a munkahelyéről. Vagy egyáltalán nem tisztálkodik!” – írta felháborodott olvasónk.

A várakozásnak és a kényelmetlenségeknek pedig most végre vége, közlemény érkezett a távhőtől a távvezeték-csere befejezéséről és a szolgáltatás helyreállításáról.

Közelmény

A tegnapi napon is megfeszített tempóban folytattuk a munkát a távvezeték-csere helyszínén. Ennek eredményeként az új vezetékek a helyükre kerültek és a meglévő vezetékekhez hegesztettük őket, amely munkát ma befejeztünk és így 13 órakor a szolgáltatást megkezdtük.

Ahhoz, hogy a teljes ellátási területen az ingatlanokban a szolgáltatás helyreálljon, hogy a fűtési- és melegvíz-rendszerek felfűtése befejeződjön még néhány órára szükség van, de az esti órákban már mindenhol lesz fűtés és melegvíz is. Köszönjük felhasználóink türelmét, megértését.

Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely

Tovább az oldalra