Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kiderült, miért gyengébb a fűtés Szombathely belvárosában

Megérkezett a válasz a Távhőszolgáltatótól.

Tegnap beszámoltunk Állítólag három napja nincs távfűtés Szombathely belvárosában 2021. December 29. 14:57 arról, hogy szerkesztőségünkkel tudatták, miszerint napok óta nincs fűtés a belvárosban. Azóta több helyen is igyekeztünk érdeklődni a Szombathelyi Távhőszolgáltatónál (SZOMTÁV), arról mi történhetett.

Kérdéseinkre levélben válaszoltak:

„Jelenleg a szolgáltatás biztosított, Rákóczi utcai kazánházunkból el tudjuk látni a területet. Szombathely belvárosában egy kb. 4 km hosszú hőtávvezeték szakaszon észleltünk hibát, amely szolgáltatásunkban fennakadást okozott. Kollégáink azonnal megkezdték a hiba okának keresését és feltárását, a hőtávvezeték terjedelme miatt azonban a hiba forrását egyelőre nem sikerült lokalizálni. Kollégáink folyamatosan dolgoznak a hiba pontos helyének mielőbbi meghatározásán és elhárításán. Amíg ez megtörténik, kazánházaink erőforrásainak átcsoportosításával biztosítjuk a szolgáltatást az érintett területen.„

Már napok óta akadozik a távhőszolgáltatás.
Bonyhádi Zoltán

A levélben azt is megemlítették, hogy Szombathelyen összesen 22 km távvezetéken keresztül biztosítják a fűtést a lakók számára, ám a vezetékrendszer egyes szakaszai elöregedtek. Ezek aktuális állapotfelmérését csak a csővezetékek teljes feltárásával tudnák megvizsgálni.

A SZOMTÁV szerint folyamatosan végeznek karbantartásokat, céljuk a minél nagyobb mértékű modernizálás, amelyet pályázatokkal szeretnének megvalósítani. A jelenlegi viszonyokat figyelembe véve azonban ez több évet vesz igénybe.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely