Eddig: 1 785 363 / 3 000 000 Ft, 89 támogató. Még5nap.
Légy része az igazságnak!

Kiderült, miért gyengébb a fűtés Szombathely belvárosában

Megérkezett a válasz a Távhőszolgáltatótól.

Tegnap beszámoltunk Állítólag három napja nincs távfűtés Szombathely belvárosában 2021. December 29. 14:57 arról, hogy szerkesztőségünkkel tudatták, miszerint napok óta nincs fűtés a belvárosban. Azóta több helyen is igyekeztünk érdeklődni a Szombathelyi Távhőszolgáltatónál (SZOMTÁV), arról mi történhetett.

Kérdéseinkre levélben válaszoltak:

„Jelenleg a szolgáltatás biztosított, Rákóczi utcai kazánházunkból el tudjuk látni a területet. Szombathely belvárosában egy kb. 4 km hosszú hőtávvezeték szakaszon észleltünk hibát, amely szolgáltatásunkban fennakadást okozott. Kollégáink azonnal megkezdték a hiba okának keresését és feltárását, a hőtávvezeték terjedelme miatt azonban a hiba forrását egyelőre nem sikerült lokalizálni. Kollégáink folyamatosan dolgoznak a hiba pontos helyének mielőbbi meghatározásán és elhárításán. Amíg ez megtörténik, kazánházaink erőforrásainak átcsoportosításával biztosítjuk a szolgáltatást az érintett területen.„

Már napok óta akadozik a távhőszolgáltatás.
Bonyhádi Zoltán

A levélben azt is megemlítették, hogy Szombathelyen összesen 22 km távvezetéken keresztül biztosítják a fűtést a lakók számára, ám a vezetékrendszer egyes szakaszai elöregedtek. Ezek aktuális állapotfelmérését csak a csővezetékek teljes feltárásával tudnák megvizsgálni.

A SZOMTÁV szerint folyamatosan végeznek karbantartásokat, céljuk a minél nagyobb mértékű modernizálás, amelyet pályázatokkal szeretnének megvalósítani. A jelenlegi viszonyokat figyelembe véve azonban ez több évet vesz igénybe.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely