Kiderült, mi okozta a balesetet a szombathelyi egyetemen

A Kutatók Éjszakájáról 8 sérült került kórházba egy kisebb robbanás következtében.

Ahogy arról a Nyugat.hu is beszámolt Robbanás történt a szombathelyi egyetemen 2017. September 29. 20:00 , kisebb robbanás történt pénteken az ELTE SEK Károlyi Gáspár téri épületében, amikor a Kutatók Éjszakáján Mindenki a kémiai kísérletekre volt kíváncsi a szombathelyi Kutatók Éjszakáján 2017. September 30. 11:46 látványos kísérletet végeztek.

Az egyetem még aznap este közleményt adott ki, melyben írják, az "ellobbanó láng" kísérlet közben történt a baleset.

Az RTL Klub Híradójának Németh István rektorhelyettes számolt be a történtekről. Elmondta, a kísérletnek, amit végeztek, az a lényege, hogy olyan anyagot gyújtanak meg az egyik hallgató laboráns kezében, ami minimális hőtermelés mellett látványosan fellobban.

A robbanás akkor következett be, amikor az egyik ilyen anyag reakcióba lépett a kísérleti asztalon tárolt, egy másik kísérlethez szükséges alkohollal.

Úgy tudni, egy kisebb hőálló kerámiaedény robbant fel, ennek a darabjai repültek szét a teremben, sebesítve meg nyolc gyereket.

A mentők nagy erőkkel vonultak a baleset helyszínére
Tánczos Mihály

Valamennyien könnyű sérültek. Közöttük bőrsebek, égési sérülés és egy személynél halláscsökkenés jelent meg. Mindenkit kórházba szállítottunk.

- ezt már Köcse Tamás vezető mentőtiszt nyilatkozta az RTL-nek. Úgy tudjuk, a sérültek azóta már elhagyhatták a kórházat.

Videó: Tánczos Mihály
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló