Kihagyja Kásler Miklóst az új kormányból Orbán Viktor

Legalábbis a Népszava szerint, mely úgy tudja, hogy Lázár János pozíciója egyre biztosabb.

Kásler Miklós távozik, régi-új kormánytagként Lázár János pedig visszatérhet - írja a Népszava, mely úgy tudja, hogy a kormányfő a kulcstárcák – a belügy, a pénzügy, a kancellária – vezetőivel már meg is állapodott, így például a hamarosan 74 éves Pintér Sándor elvállalt újabb négy év miniszterséget.

A lap egyébként megjegyezte, hogy az egészségügy irányításának helye, szerepe – úgy tudjuk – még nagyon képlékeny, éppúgy válhat önálló tárcává, mint ahogy besorolódhat a Belügyminisztérium alá.

Mindenesetre információi szerint Varga Mihály marad pénzügyminiszterként, ugyanakkor már csak a költségvetéssel és az adóügyekkel kell majd foglalkoznia. A gazdaságai stratégia, az energetika, a fejlesztések koordinálása egy új tárcához kerülhet, melyet Nagy Márton, a jegybank korábbi alelnöke irányíthat. Lázár János számára pedig formálódik egy új, összetett feladatokkal – így az agráriumi-, élelmiszeripari fejlesztésekkel, kiskereskedelemmel - foglalkozó tárca.

Viszont Gulyás Gergely marad kancelláriaminiszterként a kormányban, ahogy Szijjártó Péter is külgazdasági és külügyminiszterként.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet