Kiírták az új pályázatot a Savaria Mozi kávézójának üzemeltetésére

A Broadway nem volt egy sikertörténet. És most ismét szabad a pálya.

„A Savaria Nonprofit Kft. egyfordulós pályázatot hirdet a vagyonkezelésében és üzemeltetésében lévő AGORA — Savaria Filmszínház területén működő kávézó nyilvános pályázat keretében történő bérbeadására” – olvasható a ma megjelent pályázati felhívásban.

Azért van szükség a mozi kávézójának új bérlőre, mert a korábbi – közös megegyezéssel az AGORA-val – felbontotta a szerződést. Távozik a Savaria mozi kávézójának bérlője February 17. 11:05

Szabad a pálya
Mészáros D. Zsolt

A kiírás öt évre szól (2023. június 1-től 2028. május 31.), az ötoldalas dokumentum legfontosabb mondata, hogy:

A pályázat nyertese az az ajánlattevő lesz, aki a pályázati feltételeknek megfelel, vagyis legalább 3.900,- Ft/m2/hónap + ÁFA azaz háromezerkilencszáz Ft]hónap + ÁFA összegŰ bérleti díjnak megfelelő ajánlatot tesz (amely a 131 m2 alapterületre összesen 510.900,- Ft + ÁFA).

Mivel a pályázat egyfordulós – kissé leegyszerűsítve – az nyeri, aki többet ajánl érte.

Ugyanakkor a pályázók valószínűleg óvatosak lesznek, tekintettel az előzményekre: az Eurosolving Kft. 2020 május 1-jétől üzemeltette a Cinema Caféról Broadway Caféra átnevezett vendéglátóhelyet.

A cég akkor szintén nyilvános pályázaton nyerte el Várhatóan új bérlője lesz a Savaria mozi kávézójának 2020. February 22. 07:34 a bérleti jogot, havi nettó 1,1 millió forint bérleti díjért.

Csakhogy a nyitás akkor egybeesett a koronavírus-járvány miatti korlátozásokkal, majd később az energiaválság tette lehetetlenné az üzemszerű működést.

A kávézó a 2020. májusi nyitás óta gyakorlatilag nyolc hónapig volt nyitva korlátozások nélkül, így teljesen érthető, hogy az Eurosolving bedobta a törölközőt.

Ahogy azt Horváth Zoltán, az AGORA ügyvezetője a podcastunkban is kifejtette, elméletileg nem lehet kizárni egy olyan forgatókönyvet sem, hogy a korábbi Cinema Cafét üzemeltető Cafe 5 Kft. ismét pályázatot ad be. Három évvel ezelőtt ez a cég is pályázott: akkor havi nettó 524 000 forintot ajánlott.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet