Kijev evakuálására készül az ukrán vezetés

Ha az ukrán főváros teljes áramszünetet szenved, ki kell menteni onnan a teljes lakosságot.

Kijev arra készül, hogy teljes áramszünet esetén minden civilt evakuáljon – írja a The New York Times nyomán a napi.hu . A helyzet, mely azzal állhat elő, hogy az orosz haderők továbbra is bombázzák az ukrajnai, kritikus energiainfrastruktúrákat, teljesen életszerűvé vált, miután keleti szomszédunkban ez a rendszer már 40 százalékban megsérült vagy megsemmisült.

Az amerikai lap értesülései szerint a kijevi önkormányzat ezer "fűtőházat" alakít ki, amelyek akár bunkerként is funkcionálhatnak; az ukrán mérnökök pedig kétségbeesetten próbálják megjavítani a lebombázott erőműveket, de nincs hozzá megfelelő felszerelésük.

Az ukrán nemzeti energiaszolgáltató közlése szerint az ország hét régiójában továbbra is folyamatos áramszüneteket iktatnak be, de erre szükség van, hogy a hálózat egésze ne omoljon össze.

Ha nem lesz áram, víz sem lesz és szennyvízkezelés sem, ezért a kormány és a városvezetés minden lehetséges intézkedést megtesz áramellátó rendszerünk védelme érdekében - mondta a NYT-nak Roman Tkachuk, a kijevi önkormányzat biztonsági igazgatója.

Ő és más tisztviselők is közölték a lappal, hogy valószínűleg legalább 12 órával korábban értesítést kapnak arról, ha a rendszer az összeomlás szélre kerül, ha ez megtörténik, "elkezdjük tájékoztatni az embereket, és felszólítani őket, hogy távozzanak" - magyarázta Tkachuk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek