Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kikeltek az idei első gólyafiókák a kőszegi Chernel-kertben

És ez még csak a kezdet!

Kikeltek az idei első gólyafiókák a kőszegi Chernel-kert Madárvédelmi Mentőközpontjában – számoltak be a jó hírről egy fotó társaságában a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont a Facbook-oldalán.

Mivel a szülők tartósan sérült gólyák, állandó lakói a mentőközpontnak és egész évben gondoskodnak róluk. Így lesz ez a fiókákkal is, akiknek állapotára fokozottan figyelnek a madárgondozók. Mint írják, napi 4 alkalommal etetik őket és száraz fészekanyagot is biztosítanak számukra.

Erdő-Tóth Zsófia/ŐNPI

Legtöbbször áramütés miatt kerülnek a kőszegi Chernel-kerti Madárvédelmi Központba a gólyák, illetve akkor, amikor a fiókák próbálgatják a szárnyaikat. Most 14 röpképtelenné vált gólyáról gondoskodnak itt az Őrségi Nemzeti Park munkatársai és mi sem bizonyítja jobban, hogy milyen jó helyük van itt, minthogy szépen szaporodnak – írják Kőszeg város Facebook-oldalán.

Tavaly összesen 13 gólyafióka kelt ki a kőszegi madárvédelmi központ fészkeiben, miután pedig felcseperedtek, szabadon engedték őket. Idén eddig négy fészekbe 10 tojást raktak, de ez még csak a kezdet.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra