Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombathely tényleg a segítség városa! Kikötötték a belvárosi járdára nőtt híres napraforgót

Újabb fejezethez érkezett a virág története.

Még július közepén írtunk arról, hogy a természet ott hódítja meg Szombathelyt A természet ott hódítja meg Szombathelyt, ahol a legkevésbé számítanál rá 2018. July 14. 16:38 , ahol a legkevésbé számítanál rá. A város egyik legkevésbé kertészkedős és hagyományosan traktorszegény környékén – vagyis a Széll Kálmán utcában - tört utat magának ez a szép nagy napraforgó.

Napraforgó Szombathely belvárosában
Nyugat.hu
Elsőre inkább a meghökkenés vezetett bennünket, milyen lerobbant állapotban van ez a járda, hogy lassan egy füves-gazos kertre változik. Az internet népe azonban cikkünk nyomán megkedvelte a virágot Még él és virágzik Szombathely leghíresebb napraforgója 2018. July 18. 07:19 . A napraforgóhoz nem nyúltak a sem a városfenntartók, sem a vandálok, s négy nappal később megállapíthattuk, a városközepén kinőve az aszfaltból kis költészetet visz az életünkbe. Ott jártunkkor ugyanis épp egy méhecske zümmögött benne.
Napraforgó Szombathely belvárosában
Nyugat.hu
Eltelt újabb négy nap, s valaki – talán olvasta az időjárás jelentést, hogy jönnek a viharok, vagy a virág ingadozott nagyon – felkötötte a napraforgó szárát. Gondozásba vették az aszfalt napraforgóját. Puskás Tivadar polgármester nem véletlenül dolgozott azért, hogy Szombathely legyen a segítség városa! :) A Kétfarkú Kutyapárt meg mit nem adna egy ilyen spontán performaneszért!
Stabilan rögzítés
Szendrő Németh Tamás
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód

Tovább az oldalra