Kilép a KDNP az Európai Néppártból

Hölvényi György nem lesz tagja a frakciónak.

A KDNP számára erkölcsi és politikai okokból is elfogadhatatlan Magyar Péter személye az Európai Néppárt (EPP) frakciójában, a KDNP ezért távozik az Európai Néppártból - írja az atv.hu.

Semjén Zsolt, a párt elnöke pénteken a Karmelitában elmondta, őszinte, korrekt és hosszú beszélgetést folytattak Manfred Weberrel, az Európai Néppárt (EPP) bajor elnök-frakcióvezetőjével. Hozzátette, érzelmileg nehéz a KDNP számára a jelenlegi szituáció, “mivel előbb voltunk a Néppártban, mint a Néppárt. Az Európai Néppártba Antall József és Helmut Kohl személyesen hívta be a KDNP-t”

Semjén elmondta, a Tisza pártot tekintve érthető a szempont, hogy az Európai Néppártnak nem mindegy, hány képviselő csatlakozik az ő EPP-frakciójukhoz, 7 vagy 1 - utalt a Tisza hét EP-mandátumára és KDNP-s Hölvényi Györgyére.

A KDNP számára elfogadhatatlan, ha Magyar Pétert felveszik az EPP-frakcióba, vagy a Tisza Pártot a Néppártba. Akkor a KDNP távozik - jelentette be Semjén Zsolt, hozzátéve: erkölcsi, elvi és politikai okokból kifolyólag a KDNP helyzete tarthatalanná vált az Európai Néppártban. Ezt Manfred Weber most a találkozójukon tudomásul vette - tette hozzá.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet