Kínos koncert Sében, Bereczki Zoltán majdnem faképnél hagyta a politikai felhangú rendezvényt

A vasi falvakban sorban hirdetnek államilag finanszírozott, ingyenes koncerteket, amelyek a Fidesz és Hende Csaba kampányrendezvényeként is működnek. Lehet, hogy erről csak a fellépőket felejtették el értesíteni.

„Csak rátok való tekintettel maradok most itt, mert ez egy kampányrendezvény, és én ilyet nem vállalok! Ez egyértelműen benne van az aláírt szerződésemben!” – olvasónk beszámolója szerint állítólag ezekkel a mondatokkal köszöntötte a közönséget a séi kultúrház színpadán szombaton este Bereczki Zoltán színművész-énekes.

A beszámoló szerint, ha ez még nem lett volna elég kínos az első sorban ülő polgármesternek és Hende Csabának, Bereczki a szájába nyúlva jelezte, hogy szerinte gyomorforgató, ami a fellépése előtt elhangzott a színpadon. A Fidesz közpénzen futtatott Kultifeszt nevű rendezvényét papíron egyebek mellett a szombathelyi MMIK (Magyar Művészeti Innovációs Központ) szervezte.

A séi koncert olvasói fotón - A nézők között az első sorban Hende Csaba, a színpadon pedig a fellépő Bereczki Zoltán.
olvasó

Az elmúlt hetekben Vas megye 1-es választókerületének fideszes képviselőjelöltje, Hende Csaba sokszor töltötte falusi kultúrházakban péntek és szombat estéit, ugyanis rendre ingyenes koncertekre hívják a települések lakóit. (Az elemzők szerint Vas megye 1. számú választókörzete billegő körzet, és míg Szombathelyen az összellenzéki képviselőjelölt, Czeglédy Csaba lehet előnyben, Hende a körzethez tartozó 11 Szombathely környéki falura koncentrál.)

A nyilvánvaló séi kampányrendezvényen azonban ezúttal hiba csúszhatott a gépezetbe. A koncert ugyanis Nagy Róbert polgármester, valamint a fideszes jelölt, Hende Csaba hosszú köszöntőjével kezdődött. Ezután Bereczki Zoltán lépett a színpadra, aki hallva az előtte elhangzott erősen kampányszagú beszédeket, meglehetősen feldúltan állt a közönség elé. S ahogyan cikkünk elején megírtuk, véleményét markánsan meg is fogalmazta a politikusoknak és a megjelent szép számú közönségnek egyaránt.

A koncerten résztvevő olvasóink szerint mindez szemmel láthatóan nem esett jól az első sorban feszengő Hendének. Ahogyan az sem, amikor ezt megelőzően, amikor az est fénypontjaként a polgármester színpadra invitálta Hendét, a közönség egy része hangosan fejezte ki nemtetszését.

Az elmúlt hetekben ilyen jellegű koncerten Sében ad ingyenes koncertet a kampányhajrában Dér Heni és Bereczki Zoltán March 21. 19:44 járt már Vas megyében Charlie, Oszvald Marika és Delhusa Gjon is.

Az ügyben elértük Bereczki Zoltán menedzserét is, aki azt mondta, Bereczki nem szeretne az ügyben nyilatkozni.

Később Bereczki rajongói oldalán mégis megszólalt, és a következőket írta:

„Igen, csak és kizárólag a közönség miatt nem hagytam ott a rendezvényt, ezt ott el is mondtam!

Nem, nem neveztem gyomorforgatónak a helyzetet, bár valóban annak tartom!

Nem, ilyenkor nem tudom hova megyek! Felkérnek, megkérdezem, (nem én, a kollégáim) ugye nem politikai a rendezvény? Ha a válasz egyértelmű »nem«, akkor elindulunk. (A helyszínen valószínűleg szándékosan a közönségem vezették át, hogy lássák ott vagyok, nehogy hazamenjek!) Ilyenkor a kisebbik rossz az, ha az ember fölmegy és végig csinálja! Mindenki láthatta mi az eredménye, ha az ember a szerződés be nem tartása miatt hazamegy - még jobban meghurcolják! Lásd pl.: ByAlex - hisztis, Demjén - biztos részeg…!

Továbbra is a jóhiszeműség fog vezetni ilyen helyzetekben! Az ilyen méretű rendezvények nagyon nagy része (mondhatni túlnyomó többsége) önkormányzati. Nem egyszer fordul elő, hogy valaki beszédet mond előttem! Most fordult elő azonban először, hogy a szöveg kifejezetten politikai tartalmú volt!”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet