Befejeződött a Király Sportcentrum négy és félmilliárdos fejlesztése

A szombathely-újperinti sportcentrum rehabilitációs központtal, szálláslehetőséggel bővült.

Speciális sportdiagnosztikai és rehabilitációs központtal, szálláslehetőséggel bővült Király Gábor volt Haladás- és válogatott kapus szombathelyi sportcentruma. A több évig tartó fejlesztés utolsó ütemét péntek délelőtt adták át.

Az Újperinten lévő sportlétesítmény fejlesztésének első üteme 2018 év végére lett kész Egymilliárd forintból fejlesztették Király Gábor újperinti sportlétesítményét 2018. December 06. 17:48 , az egymilliárdos költség felét a kormány állta.

Király sportlétesítmény fejlesztés átadó
A megnyitóra gyülekezve
Mészáros D. Zsolt

Akkor épült egy ízületkímélő, UEFA szabványméretű műfüves pálya, ráadásul egy kisebb gyakorló focipálya is tartozik hozzá. Az épület ezer négyzetméter alapterületű, körpanorámás, kétszintes. Földszintjén öltözők, emeletén pedig egy nagy közösségi tér kapott helyet, amely egyaránt szolgál „szülői váróként", valamint az edzések előtt és után a sportolók számára a közösségépítés és a kulturált pihenés helyeként is.

2019. október elején jelent meg kormányhatározat arról, hogy a kormány 4 milliárd 505 millió forinttal támogatja a sportlétesítmény további bővítését. Ennek az eredményét adták át ma.

Király sportlétesítmény fejlesztés átadó
Diagnosztikai központ
Mészáros D. Zsolt

A 2019 novemberében indult II. ütem során

 • megépült egy bentlakásos speciális sportdiagnosztikai és rehabilitációs központ - ez az úgynevezett „C” épület
 • a fejlesztés része volt a pályarendszer megújítása
 • a régi, korszerűtlen „A” épületet lebontották, helyére egy kétszintes, AA++ energia besorolású, 1300 négyzetméteres iroda- és öltözőépület épült, amelyet most avattak fel.
 • Király sportlétesítmény fejlesztés átadó
  Szálláshelyek
  Mészáros D. Zsolt

  A sportdiagnosztikai és rehabilitációs központ három szinten, 1800 négyzetméteren épült meg. Prevenciós és egészségmegőrző programok, gyógytorna, speciális sportdiagnosztika kapott itt helyet, a német tapasztalaton alapuló FMR-módszer alapján.

  Mozgásszervi betegségek, sportsérülések, a műtétek utáni gyors felépülést segítő korszerű kezelések (többek között: elektroterápia, thermoterápia, manuálterápia, stb.) végezhetőek el a rehabilitációs részlegen.

  Király sportlétesítmény fejlesztés átadó
  Pályák a teraszról
  Mészáros D. Zsolt

  Az épületben kialakítottak 16 szobát is, amelyek szálláshelyként szolgálnak.

  A hivatalos megnyitón Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, megyei, városi, valamint MLSZ vezetők vettek részt.

  A Király Sportcentrum

  A Király Sportlétesítmény 20 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit Szombathelyen. A nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező válogatott kapus önerőből hozta létre a sportcentrumot azzal a céllal, hogy az újperinti városrészen élőknek méltó sportolási lehetőséget biztosítson.

  Ez a hazai pálya a kezdetektől a Viktória NB I-es női labdarúgócsapatának, a helyi Újperint SC-nek, a Király Sportegyesületnek és jelenleg már a Grundball FC utánpótlás klubnak is otthona. A létesítmény rendszeresen otthont ad nemzetközi mérkőzéseknek, női Európa-bajnoki selejtezőknek, valamint évi nagy rendezvénye az NB I-es csapatoknak kiírt Király Kupa felkészülési torna.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet