Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kis fürdő nagy lépései

A klasszikus, szezonálisan nyitva tartó melegvízű fürdők közé tartozik a borgátai is, ahol igyekeznek lépést tartani a nagyokkal.

A még nem gyógyfürdőnek minősített, szezonálisan nyitva tartó, szabadtéri termálfürdő a külföldön is jegyzett borgátai, amelynek igazi vonzereje nemcsak a különböző betegségekre jó hatással lévő melegvize, de a jó levegőjű környezetben lévő hatalmas és természetes zöldterülete is. Igazi családi fürdőhely ez, s ezt a jelleget szeretnék megőrizni a jövőben is.

Folyamatos fejlesztések

Idén átadják az élménymedencét A fenntartónak, a borgátai önkormányzatnak, és az üzemeltetőnek, a Borgáta Forrás Kft-nek azonban szembe kell (kellett) néznie a kor kihívásaival, a vendégek igényeinek növekedésével és a nagy gyógyfürdők elszívó hatásával. Különösen azért, mert a termálfürdő két nagy gyógyfürdő, a celldömölki és a sárvári között helyezkedik el. Nem véletlenül döntöttek Borgátán néhány évvel ezelőtt az első medence félig fedetté tételéről, amely meg is valósult, így a szezon is kitolódhatott.

Borgátai fürdő
Nyugat.hu

A múlt évben pedig önkormányzati beruházással a 48 négyzetméteres, 30 centis vízmélységű gyermekmedencét újították fel, amelyet természetesen vízforgatóval is elláttak. Egyelőre a medencében egy csúszdát létesítettek a gyerekek szórakoztatására, de folyamatosan újabb élményelemeket építenek majd be. A medence közvetlen közelében pedig megvalósult az EU-konform játszótér is, amelynek hintái, játékai egyből népszerűek lettek.

Pályázatot írnak ki az üzemeltetésre

Mindig igyekeztünk valami újat hozni, az anyagiak függvényében kisebb-nagyobb fejlesztéseket végrehajtani, s nagyon odafigyelünk a parkosításra, az egészséges, szép környezet megóvására is. Tavaly már megkezdtük az élménymedence építését is, amelyet várhatóan idén nyáron adunk át a fürdővendégeknek. A tervek szerint 11 élményelemmel rendelkezik majd a medence. Nemcsak a törzsvendégeket – köztük sok külföldit is

– szeretnénk megtartani, de újabb vendégeket is ide csalogatni - nyilatkozta a hagyományos áprilisi szezonnyitás apropójából Huszár Zoltán, a létesítmény vezetője.

Nagy a zöld
Nyugat.hu

Nem volt könnyű a fejlesztéseket végrehajtani, hiszen 24 milliós kár érte az önkormányzatot, melynek pere a közelmúltban fejeződött be jogerős ítélettel. Pályázati lehetőségek mellett vagyonértékesítésre is szükség volt a szükséges forrás előteremtésére. A jövőben sem lesz sokkal rózsásabb a helyzet, hiszen csak 5 millió forint kártérítést ítélt meg a bíróság. A fürdőt üzemeltető társasággal eddig példás volt a kapcsolat, amit lehetett megvalósítottunk. Ettől függetlenül a 2013-ban lejáró bérleti szerződést automatikusan nem hosszabbítjuk meg, hanem a jogszabályoknak megfelelően az üzemeltetésre pályázatot írunk ki. Ezzel elejét vehetjük bármiféle szóbeszédnek is

– tudtuk meg dr. Tóthné Zentai Éva polgármestertől.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Rétestészta módra nyúlik a borgátai fürdő pere

Az önkormányzat által indított kártérítési per több mint öt éve húzódik, pedig kellene a pénz a fürdőnek. De még így is tudnak fejleszteni.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra