Kitüntették Bécsben Soros Györgyöt

A Soros által fenntartott CEU pénteken nyílik meg az osztrák fővárosban.

A Bécsért Tett Szolgálatok Nagy Aranykitüntetését kapta Soros György. A díjat megköszönve Soros György megjegyezte, hogy "poétikus igazságosság, hogy a Közép-Európai Egyetem Bécsben lelt otthonra", amivel mentorára, Karl Popperre utalt, akinél Londonban tanult, és akit Bécsből űztek el - számolt be az Euronews .

Mondd el nekünk, milyen Nyugatot szeretnél!
Kitöltöm a kérdőívet

Büszke vagyok, hogy elismerték mindazt a kemény munkát, amit édesapám végzett – tette hozzá Soros György fia, Alexander Soros, a Nyílt Társadalom Alapítvány alelnöke.

"Örülünk, hogy Bécset választotta, és ezzel hozzájárult a város egyetemi szerepének erősítéséhez" – nyilatkozta Bécs főpolgármestere, Michael Ludwig.

Az osztrák közszolgálati televízió arról is beszámolt, hogy a magyar származású amerikai multimilliárdos eredetileg Budapesten nyitotta meg a magánegyetemet, Orbán Viktor miniszterelnök azonban ezzel nem értett egyet. Soros ezek után választotta Bécset.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet