Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A klímakatasztrófáról szakszerűen

A klímaváltozásról szóló előadássorozat első eseményén Dr. Robert C. Castel nemzetbiztonsági szakértő kérdésekre is válaszol.

A klímaváltozás olyan probléma, amely lassan beszivárog a mindennapokba, és senki nem vonhatja ki magát alóla. Akik azzal hitegették magukat, hogy ez a jövő problémája, nem kell vele foglalkozni, azok egyre gyakrabban kell hogy felkapják a fejüket: halottak Hollandiában, halálos gomba, eltűnő növények.

Folyamatosan újabb és újabb hírek jönnek, ömlik az információ tévéből, újságból, interneten, mégis meglehetősen ritkán juthatunk hiteles információhoz.

A Kámoni Arborétumban most választ kaphatunk a minket is foglalkoztató kérdésekre.

Dr. Robert C. Castel az alábbi kérdésekre keresi a választ: Létezik-e globális felmelegedés? Miért vette át a klímaváltozás a globális felmelegedés helyét a tudományos-politikai diskurzusban? Mi okozza ezeket a változásokat? Van-e ráhatásunk egyáltalán ezekre a globális folyamatokra? Hogyan megy át a klímatudomány politikába? Milyen nemzetbiztonsági problémákat generál a klímaváltozás és mi okozta az általunk ismert Közel-Kelet széthullását?

Az eseményen kérdéseket is lehet feltenni, amelyekre a moderált beszélgetés alatt választ ad a szakértő. A beszélgetést Dr. Borovics Attila, az Erdészeti Tudományos Intézet igazgatója moderálja.

Kámoni Arborétum
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló

Tovább az oldalra