Tizenegyen kerültek kórházba az uszodából

Videónkban meghallgatható, mi történt.

Ahogyan arról korábban, még a helyszínről beszámoltunk Gázszivárgás gyanúja miatt ürítették ki a szombathelyi uszodát 2023. November 22. 13:01 , gázmérgezés gyanújával 11 ember került kórházba a szombathelyi Fedett Uszodából. A korábbi információinkat időközben megerősítették és az üzemeltető képviselője kameránk elé állt.

-Szokásos vegyszerátfejtést végeztek az uszoda munkatársai a szállítást végző sofőrrel. Sajnálatos módon a sósavat tévedésből olyan tartályba kezdték fejteni, amiben hypo volt. Azonnal megindult a klórgáz-képződés. Hiába kezdtek azonnal vizes higítást, a légtechnikai berendezéseken keresztül a gáz bekerült az uszoda légterébe Ezután kiürítették a létesítményt. A vendégek és munkatársak közül 11 ember panaszkodott légügyi panaszokra, őket a mentők kórházba szállították - válaszolt kérdéseinkre Németh Gábor, a Vasivíz Zrt. beruházási- és fejlesztési igazgatója.

Gázszivárgás gyanúja miatt kiürítették a szombathelyi uszodát
TM/Nyugat.hu
Telefonon kaptunk tájékoztatást Csillag Zoltántól, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársától. Összeállításunkban az általa elmondottak is meghallgathatók.

Szubjektív vélemény

Azt, hogy ki hibázott és miben majd a vizsgálat során kiderítik. Az viszont 2023-ban sajnos már nagyon ritka, hogy az érintettek nem maszatolnak, nem titkolóznak, vagy nem próbálják meg elhallgatni a történteket egy kellemetlen ügy kapcsán. Ezért nagyon örültünk, hogy az uszoda részéről még a helyszínen részletes tájékoztatást kaptunk, a fenntartó képviselője kamera elé állt és megosztotta a sajtóval azt, amit addig megtudott. Ezzel nem csak a hiteles tájékoztatást segítette, hanem elejét vette a pletykáknak, találgatásoknak is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló