Az Instagramon is hatalmasat megy a kockásinges mozgalom

A #kockásing és #kockástámogatás hashtagek mögött szép számban szaporodtak el a tanáraikért kiálló diákok mobilfotói. Egészen kreatív képek is születtek.

Miközben a kormány azzal van elfoglalva, hogy igazán aljas módon rákenje a tiltakozó tanárokra azt, hogy csak fizetésemelésért verik az asztalt, miközben ez komplett hazugság (bárki elolvashatja 25 pontos követeléseiket ), addig a teljesen spontán módon, alulról szerveződő kockásinges mozgalom a maga egyszerűen fantasztikus módján burjánzik az online terekben, ahogy a nagy gerillatankönyvben meg van írva.

Honnan ez a hirtelen favágóing-reneszánsz?

Klinghammer István korábbi fideszes felsőoktatási államtitkár mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában, hogy:

olyan pedagógusokra van szükség, akik okosak, erkölcsösek, és ezeket adják át a diákoknak. Ezért vagyok pipa, ha a tévében nézem, hogy borotválatlan, kockás inges tanári kar grasszál.

Erre a bunkó általánosításra kezdett reagálni a pedagógusokat támogató lakosság komoly része, főleg a diákok.

Kíváncsiak voltunk, hogy áll a helyzet az Instagramon. Így áll:


A kedvelt képmegosztó platformon elég csak rákeresni a nevezett hashtagekre, és már buzognak is a fényképek, sokkal több, mint amit mi itt fent megmutattunk. És vannak egyébként egészen kreatív megoldások is.

Például a kockásing macskával, azaz macskán:

Vagy éppen a kedvenc klasszikus rocksztárokkal:

Kockásingek az öltözőben, kormányközeli suttyóskodások esetén ismét bevetésre készen:

Hozzájárulás a jó ügyhöz rajztehetséggel:

Őszinte vallomás:

Volt, aki szuggesztív alkotással készült:

És volt olyan, aki utólag pótolta a mintát:

@spfmin által közzétett fénykép,

I tt és itt lehet még nézegetni a diákok képeit.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Ma van a Kockás Ingek Nagy Napja

Komoly üzenet MC Klinghammer elvtársnak: Can’t touch this!

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet