Kiszivárogtatjuk Koltay Gábor pályázatát - Itt olvashatják

"2001-ben kaptam felkérést dr. Prugberger Emil úrtól, hogy a szombathelyi színházalapítással kapcsolatos anyagokat áttanulmányozzam..." - olvashatjuk Koltay pályázatában.

Dömötör Tamás és Jordán Tamás elérhetővé tették a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára kiírt pályázataikat, letölthetőek a neten. Sikerült a harmadik aspiráns, Koltay Gábor beadott dolgozatát is megszereznünk. Hiánypótlás következik.

Koltay pályázatában sok más közt a történelmi és bibliai témájú darabok hiányát és fontosságát hangsúlyozta, nagyobb hangsúlyt fektetne olyan a klasszikus szerzők műveinek bemutatására is, mint Illyés Gyula vagy Németh László. Olyan előadást is tervez, amely a városi közösség egykor megesett drámai történeteit mutatja be.

Pályázatában a filmrendező elárulja, mikor és miként került a szombathelyi színházzal kapcsolatba:

Személyes motivációim 11 évvel korábbra nyúlnak vissza. 2001-ben kaptam felkérést az akkori városi alpolgármestertől, dr. Prugberger Emil úrtól, hogy a szombathelyi színházalapítással kapcsolatos anyagokat áttanulmányozzam, és arról véleményt formáljak. Gondolataimat rövid tanulmányban foglaltam össze...

Koltay Gábor pályázatát, teljes terjedelemben itt olvashatja...A végső szót a májusi közgyűlés mondja ki

A pályázatokat egy kilenc fős - erre a célra alakult - szakmai bizottság véleményezi, majd az új igazgató személyéről a kulturális és a gazdasági bizottság javaslata alapján a szombathelyi közgyűlés dönt. Már a májusi közgyűlésen eldőlhet: Jordán , Dömötör vagy Koltay vezeti ősztől a szombathelyi színházat.

Íme a másik két jelölt pályázata:

Dömötör Tamás pályázata

Jordán Tamás pályázata

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Jordán Tamás nyert - Olvasóink szavaztak

Nincs kétség, olvasóink többsége kiáll Jordán Tamás személye mellett. Sokan látnák Dömötör Tamást is a WSSZ élén. Koltayra kevesen szavaztak.

Dömötör, Jordán vagy Koltay? - Ők pályáznak

Lejárt a szombathelyi színház igazgatói posztjára kiírt pályázat benyújtási határideje. Hárman pályáznak. Ön kire bízná a WSSZ-t? Szavazzon!

Évadtervek - a színházi pályázatokban

Ezennel kiszivárogtatjuk - sőt csorgatjuk - a szombathelyi színház igazgatói pályázatainak évadterveit. Tippeljenek: melyik műsortervet ki állíthatta össze?

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra