Koncerttel emlékeznek Németh Csabánéra, mindenki Lenke nénijére - Szombathely nyugalmazott zongoratanárára

Lenke néni egész életében fáradhatatlanul tevékenykedett szülővárosában, Szombathelyért. Tavaly októberében hunyt el a kiváló zongoratanár. Március 9-én, 18 órától rá emlékeznek a Bartók Teremben.

Németh Csabáné, Lenke néni több mint 30 éven át volt a Bartók Béla Zeneiskola zongoratanára, valamint hosszú évekig az akkor még Zeneművészeti Szakközépiskola szeretett és tisztelt, a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjével kitüntetett, zongoratanára.

Számtalan művész, tanár és boldog felnőtt gyermeki kezét ő fogta, akik Szombathelyről elindulva mára messzire jutottak

Emellett ő a Virtuózok felfedezettjének, az MTVA különdíjasának, Simic Aleksandernek is a nagymamája. Unokája miatt hihetetlen önfegyelemmel, 70 évesen tért vissza az aktív zongorázáshoz, sőt a színpadi fellépésekhez. Tragikusan, hirtelenül veszítettük el.

Szomorú és szép is egyben, hogy egy olyan koncerttel emlékeznek most rá Szombathelyen, amelyen sok tanítványa, gordonkaművész lánya és unokái is fellépnek.

Külön megtiszteltetés, hogy Eckhardt Gábor Liszt díjas zongoraművész is ott lesz március 9-én, a 18 órakor kezdődő koncerten.

A koncert ingyenes lesz, de támogatásokat a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány és a Csodalámpa Alapítvány részére elfogadnak.

További részletek a plakáton:

Koncerttel emlékeznek Németh Csabánéra, mindenki Lenke nénijére - Szombathely nyugalmazott zongoratanárára
Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra