Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már épülnie kellene a körforgalomnak Szombathely egyik problémás kereszteződésében, de ennek nyoma sincs

Az eredeti tervek szerint november közepére el kellene készülnie a körforgalomnak a Bagolyvárnál.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

"Azt tudjátok esetleg, hogy a Bagolyvárnál mikor kezdődik az út/körforgalom építés? A táblák már ott vannak hetek óta többé-kevésbé letakarva, de még nem történt semmi, és jó lenne felkészülni rá, hogy mikortól ajánlatos azt a részt inkább elkerülni?" - tette fel a kérdéseket levelében Péter nevű olvasónk.

Körforgalom épül a Bagolyváránál
Ritka pillanat, szabad az út
Kiss Tamás

Elsőre mi sem tudtunk válaszolni a kérdésre, de némi kutakodás után kiderült, hogy valóban komoly terv van a Brenner Tóbiás körút és a Nárai utca kereszteződésére. Körforgalmat terveznek ide, ami indokolt is a forgalom alapján.

Körforgalom épül a Bagolyváránál
Balra van Nárai
Kiss Tamás

A Brenner Tóbiás körúton jelentős a forgalom, hiszen észak-déli irányban erre kerülhető el a belváros, és ezt ki is használják az autósok. A Nárai úton pedig a Nárai felé tartók és onnan érkezők haladnak, ráadásul a domb tetején van egy elég lakópark, szépszámú lakossággal, ők erre közelítik meg a belvárost.

Körforgalom épül a Bagolyváránál
Itt lesz a körforgalom
Kiss Tamás

A körutat stoptáblák védik a Nárai utcában haladóktól, és mivel gyakorlatilag folyamatos a forgalom a körúton, szinte lehetetlen nagy ívben rákanyarodni a körútra. Ezért is lenne fontos ott a körforgalom.

Körforgalom épül a Bagolyváránál
Letakart figyelmeztető táblák
Kiss Tamás

Július közepén volt egy projektindító ünnepség Most már talán tényleg elkezdik építeni a szombathelyi kerékpárutakat 2020. July 14. 14:15 a városházán, ahol tulajdonképpen a szombathelyi kerékpárutak építéséről számolta be. De a program egyik pontja volt a Nárai utca és Brenner krt. körforgalmi csomópontjának megépítése.

A Szombathely kerékpárutak fejlesztésének térképe.
szombathelyi önkormányzat

Bejelentették azt is, hogy a kivitelezési szerződéseket aláírták a közbeszerzési pályázaton kiválasztott cégekkel, és a pénz is megvan, egy 2016-os egymilliárdos pályázatnak köszönhetően.

A teljes projektet 2021. szeptember 30-ig kell befejezni, de kaptunk egy ütemtervet is:

szombathelyi önkormányzat

A táblázatban jól látszik, hogy Nárai utca körforgalmának építését augusztus közepén el kellett volna kezdeni, és november közepéig végezni is kellett volna a munkával.

Körforgalom épül a Bagolyváránál
Útépítés tábla útépítés nélkül
Kiss Tamás

Olvasónk feljebb idézett levele alapján kimentünk a helyszínre, munkának nyomát sem láttuk, az viszont igaz, hogy kint van már az "Útépítés" tábla, és több a munkára figyelmeztető közlekedési tábla is, ezeket azonban egyelőre fólia takarja.

Amint bővebbet megtudunk a körforgalomról, jelentkezünk a hírekkel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra