Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zalaegerszegen bezárt a baleseti sebészet, Szombathelyre szállítják a sérülteket

A Markusovszky kórházban közben megtelt a koronavírusos betegeknek elkülönített osztály.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Le kellett zárni a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház baleseti sebészetét, mivel több orvos és szakdolgozó is elkapta a koronavírust - írta egy olvasónk kedd este.

A hírt természetesen igyekeztünk leellenőrizni, kérdéseinket feltettük a zalaegerszegi és a szombathelyi kórháznak, a kormányhivatalnak, ezen belül a Vas megyei tisztifőorvosnak, az Operatív Törzsnek, érdemi hivatalos választ sehonnan nem kaptunk.

Nem hivatalos, több forrásból származó információink szerint viszont a hír igaz, vagyis valóban Szombathelyre szállítják a baleseti sérülteket Zalából.

A Markusovszky kórházban megtelt a járványosztály
Mészáros Zsolt

Arról is kaptunk információt, hogy a Markusovszky kórházban több igazolt beteget ápolnak, és több mint tízen lélegeztetőgépen vannak.

Közben a szombathelyi közgyűlés egészségügyi szakmai bizottságának szerdai ülésén Kecskés László, a bizottság elnöke, a Markusovszky kórház osztályvezető főorvosa azt mondta, naponta átlagosan 15-20 igazolt fertőzött beteg érkezik a kórházba, ahol az eredetileg erre a célra kialakított osztály megtelt, ezért a mellkas-sebészeten alakítanak ki új járvány-osztályt.

A Népszava ma reggel arról írt Több ezer helyszínre nem értek ki a mentők az elmúlt napokban, hogy teszteljenek October 29. 07:58 , hogy a mentőszolgálat elért a tesztelési kapacitásának határára, az elmúlt 24 órában 15 596 PCR-tesztet végeztek el, hétfőn több mint nyolcezer, szerdán pedig újabb 4-5 ezer közötti helyszínre nem értek oda mintát venni a mentők.

A mentőszolgálat elérte a kapacitásai határát
MTI / Szigetváry Zsolt

A lap kérdésére Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője elismerte a kapacitási gondokat, azt mondta, kapacitásaikat folyamatosan tovább erősítik, és igyekeznek minden tünetes beteghez 48 órán belül eljutni.

A szóvivő azt is elmondta, újabb 200 mintavételi helyet állítanak be, ezeket végzős orvostanhallgatók működtetik majd. Erről egyébként Kecskés László is beszélt, bejelentette, hogy a mentőállomásnál is működik egy mintavételi hely, ahol napi 400 ellenőrzést tudnak végezni az ötöd- és hatodéves orvostanhallgatók segítségével.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés