Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kórházak és rendelők bezárására készül a kormány?

Egy email szerint keddre készen lehet az egészségügyi rendszer reformjának terve.

"Miniszter úr kérésének megfelelően kérem, hogy az egészségügyi rendszer átalakításának hosszú távú tervéhez tegyenek javaslatot arra vonatkozóan, hogy az Ön szakmájában országos lefedettséggel hány fekvő- és járóbeteg intézményre van szükség, hogy milyen kapacitással és geográfiai elhelyezkedéssel.

A Nemzeti Népegészségügyi Programban szereplő szakmák részéről ez már rendelkezésre áll. Amennyiben számszerű adatokra van szükség, az a NEAK adatbázisából lekérhető."

A fenti levelet Kollár Lajos, Kásler Miklós tanácsadó testületének elnöke küldte az Emberi Erőforrások Minisztériuma által létrehozott kollégium vezetőinek, amelyet Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő közölt péntek este a Facebook oldalán a 444.hu írása szerint.

A levelet eredetileg Dr. Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő posztolta a Facebookra, a lap innen vette át.

A választ május 18-án, azaz kedden délelőtt 10 óráig várja a minisztérium. Kunetz Zsombor szerint ez azt is jelenti, hogy kis túlzással kedd 11 órára már meg is lehet az egészségügyi rendszer reformja, azzal együtt, hogy hány kórházat és rendelőt lehet bezárni az országban.

Az egészségügyi rendszer átalakításával sokan próbálkoztak már, a baloldali kormányok alatt a Fidesz népszavazással és politikai akciókkal akadályozta meg. Ennek ellenére kormányrakerülésük után államosították és központosították a kórházakat és a járóbeteg-szakrendeléseket, nemrég felmerült a háziorvosi rendszer államosítása Óvatosan az államosítással, mert sok háziorvos azonnal nyugdíjba tud menni és nincsenek fiatalok a helyükre April 13. 07:32 is.

Az Orbán-kormány alatt történt az is, hogy a kisebb kórházakat rehabilitációs intézetekké alakították át, és szinte csak a nagyobb, többségükben megyeszékhelyeken lévő kórházaknak maradtak aktív osztályai. Vas megyében ez a Markusovszky kórház.

Az nem kétséges, hogy az egészségügyi rendszer reformra szorul, de hogy éppen egy világjárvány közben mérik fel, hány kórházat és rendelt lehet bezárni, valószínűleg világcsúcs.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra