Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kormányellenes genderistának nevezte a kormány népszavazási kérdését elkaszáló bírót Szánthó Miklós

Az Alapjogokért Központ igazgatója nehezen viseli, hogy az Alkotmánybíróság elkaszálta a kormány egyik népszavazási kérdését.

Szánthó Miklós, a kormányközeli Alapjogokért Központ elnevezésű elemző és kutatóintézet igazgatója kormányellenes genderistának nevezett egy alkotmánybírát, írja a Telex . Az igazgató azért bírálta Kovács András bírót, mert az Alkotmánybíróság elkaszálta az Orbán Viktor által meghirdetett gyermekvédelmi népszavazás egyik kérdését. 

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt és a TASZ a kormány által kezdeményezett mind az öt kérdést megtámadta a Kúrián. A közelmúltban pedig a következő kérdést vizsgálta a testület: „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek a nemátalakító kezelések?”

A Kúria úgy határozott, hogy a kérdés nem lehet népszavazás tárgya. A döntést azzal indokolták, hogy népszavazási kérdés nem irányulhat az irányulhat az Alaptörvény megváltoztatására. A testület szerint a kérdésben bármilyen döntés is született volna a választók részéről, annak eredményeként Alaptörvény módosításra lenne szükség. A Kúria szerint nem lehet elvonni a kiskorúak arra vonatkozó jogát, hogy bizonyos kezeléseket igénybe vehessenek.

Szánthó a következőképp értelmezte a testület döntését: „a Kúria egyik, kormányellenes bírája beállt genderistának és a nyílt társadalom hálózatával karöltve letiltotta az egyik kérdést a gyermekvédelmi népszavazás ügyében – arra hivatkozva, hogy a nemátalakító műtétek »hozzáférhetetlenné tétele«️ korlátozza a kiskorúak önrendelkezési jogát.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra