Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Döntött a kormányhivatal, nem épülhet meg a kőszegi erdészeti út

Az út megépítése ellen lakossági tiltakozás indult.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem adható engedély az út megépítésére, és az oda tervezett tevékenységre - nagyjából így foglalható össze a Vas Megyei Kormányhivatal döntése.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A hivatal a Kőszeg-Meszesvölgyi erdészeti feltáró út engedélyezésének előzetes kérelmét utasította el azzal, hogy az erdei területen áthaladó út építése nem engedélyezhető. A döntés jogerős.

Nyugat.hu

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. egy feltáró utat tervezett a Pogány-hegy és a Mohás érintésével, azért, hogy a faszállító teherautók ezen az úton szállíthassák el a kitermelt fát. Ha az út megépült volna, 40 tonnás teherautók használták volna a természetvédelmi területen keresztül.

Nyugat.hu

A terv ellen lakossági tiltakozás indult, erről videós riportunkban Negyven tonnás faszállító kamionok korzóznak majd a kőszegi kertek alatt May 12. 19:25 számoltunk be.

Nyugat.hu

A kormányhivatal a döntés indoklásában kifejtette, hogy a terv megvalósítása esetén 2,54 hektár, természetes állapotú erdőt érintene az útépítés. A vonatkozó szabályozás szerint 3,81 hektárnyi területen kellene helyette erdőt telepíteni, viszont az Alpokalja erdőtervezési területen mindössze 1,8 hektárnyi, erdőtelepítésre alkalmas terület van. Így a hivatalnak vissza kellett utasítania a kérelmet.

A képre kattinvta olvasható a teljes határozat
Forrás: Vas Megyei Kormányhivatal
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés