Döntött a kormányhivatal, nem épülhet meg a kőszegi erdészeti út

Az út megépítése ellen lakossági tiltakozás indult.

Nem adható engedély az út megépítésére, és az oda tervezett tevékenységre - nagyjából így foglalható össze a Vas Megyei Kormányhivatal döntése.

A hivatal a Kőszeg-Meszesvölgyi erdészeti feltáró út engedélyezésének előzetes kérelmét utasította el azzal, hogy az erdei területen áthaladó út építése nem engedélyezhető. A döntés jogerős.

Nyugat.hu

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. egy feltáró utat tervezett a Pogány-hegy és a Mohás érintésével, azért, hogy a faszállító teherautók ezen az úton szállíthassák el a kitermelt fát. Ha az út megépült volna, 40 tonnás teherautók használták volna a természetvédelmi területen keresztül.

Nyugat.hu

A terv ellen lakossági tiltakozás indult, erről videós riportunkban Negyven tonnás fát szállító kamionok korzóznak majd a kőszegi kertek alatt 2020. May 12. 19:25 számoltunk be.

Nyugat.hu

A kormányhivatal a döntés indoklásában kifejtette, hogy a terv megvalósítása esetén 2,54 hektár, természetes állapotú erdőt érintene az útépítés. A vonatkozó szabályozás szerint 3,81 hektárnyi területen kellene helyette erdőt telepíteni, viszont az Alpokalja erdőtervezési területen mindössze 1,8 hektárnyi, erdőtelepítésre alkalmas terület van. Így a hivatalnak vissza kellett utasítania a kérelmet.

A képre kattinvta olvasható a teljes határozat
Forrás: Vas Megyei Kormányhivatal
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet