A kormány árstopja miatt olcsó maradt a 2,8-as tej, csak éppen nem árulják

Öt szombathelyi üzletben jártunk, történetesen egyikben sem volt.

Más dolog a politikai propaganda, és más dolog a valóság. Az előbbi szerint folyamatos a harc Brüsszel és Magyarország között, a valóság viszont az, hogy Brüsszel egy város, ami nem tud ilyenről. A propaganda szerint a rezsicsökkentés egy sikertörténet, a valóság az, hogy az energiapolitikába belerokkanhat az ország.

És itt vannak a hatósági áras élelmiszerek.

A propaganda szerint ennek köszönhetően kezelhetőbb a magyar infláció és lakosság alapélelmiszerekhez való hozzáférése, a valóság azonban az, hogy a magyar infláció egyáltalán nincs kezelve Magyarországon közel kétszer olyan magas az infláció, mint az EU-átlag September 16. 20:57 , sőt, van, aki szerint az ársapkák gerjesztik az inflációt Olyan jól sikerült az élelmiszerárstop, hogy kenyérár-emelkedésben fölényesen lenyomtuk az egész földrészt September 20. 20:14 .

Mi több, a hozzáférés sem az igazi.

Mészáros D. Zsolt

A közösségi oldalakon többen említették, hogy az élelmiszerboltok nem árulnak 2,8 százalékos hatósági áras tejet.

Csak hát a közösségi oldalakon sok mindent lehet olvasni, ami nem feltétlen igaz, a cégek meg akkor és azt válaszolnak a kérdésre, amit akarnak. Így a legegyszerűbbnek az tűnt, hogy személyesen győződjünk meg a kínálatról.

Még a szerkesztőségben előre gondosan eldöntöttük, hogy mely üzletekben nézi meg kollégánk a 2,8 százalékos tejet.

Ezek a következők voltak:

 • A közelmúltban nyílt Fő téri Coop
 • A közelmúltban nyílt Aldi
 • A Spar a Borostyánkő áruházban
 • A nagy Tesco
 • A Lidl a Zanati úton.
 • És most kapaszkodjon meg a kedves olvasó.

  Egyik élelmiszer-áruházban sem találtunk a polcon hatósági áras (268 forintos), 2,8 százalékos UHT tejet.

  Van, ahol azt mondták, hogy kértek, de egyáltalán nem kaptak, mások arról számoltak be, hogy hetente egy-két raklappal kapnak, azt azonnal elkapkodják.

  Legolcsóbb alternatívával a Tesco tudott szolgálni, míg máshol jellemzően 300 forint környékén kezdődik az 1,5 százalékos tej literje, de 350-400 forintos ár sem ritka.

  Mára ennyit a hatósági árról.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hasznos