Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Vajon miért írja le újra egy újság, amiért egyszer már elnézést kért?

Akkor most mi is van Czeglédy Csaba ügyvédi szakvizsgájával?

2013-ban írta a Pesti Srácok nevű oldal, hogy Czeglédy Csaba szombathelyi baloldali politikus jogtalanul tette le ügyvédi szakvizsgáját. A cikk végigfutott akkor is a kormánypárti sajtón, Czeglédy azonban beperelte a lapot.

A bíróságon aztán példaértékű egyezséget kötöttek - ezt már mi írtuk 2014. január 14-én. A megegyezés értelmében a portál elismeri, hogy nincs joguk szabálytalannak bélyegezni egy ügyet addig, amíg az illetékes fórumok nem hoznak ilyen értelmű döntést. Ezért az oldalon közzétették a helyesbítést is:

"Helyesbítés: nem állítjuk, hogy Czeglédy Csaba jogtalanul szerezte jogi szakvizsgáját. (A helyesbítésünk közlésére sajtóperbeli egyezség keretében kerül sor.) Cikkünk egy olyan összeférhetetlenségi problémát vet fel, amelyet megítélni az arra illetékességgel rendelkező fórumok jogosultak."

Úgy gondolnánk, hogy ennek a történetnek itt vége van, de tévednénk. Czeglédy Csaba szombaton a Facebookon tett közzé egy bejegyzést, amiben feleleveníti a hét-nyolc évvel ezelőtt történteket, és megjegyzi, hogy újra elővették ezt az ügyet. Utánanéztünk, Budai Gyula volt elszámoltatási biztos nyilatkozta a napokban többször is, hogy Czeglédy jogtalanul szerzett ügyvédi szakvizsgát. A hír megint átfutott a kormánysajtón, a megyei napilap két cikket is szentelt neki, és ugyanennyit a Pesti Srácok is.

Czeglédy azt is írta, hogy a Pesti Srácok közben eltüntette azt a cikkét, amiben a helyreigazítást közölte hét éve, s aminek ez volt a címe: “Nem állítjuk, hogy Czeglédy Csaba jogtalanul szerezte jogi szakvizsgáját” .

A szombathelyi politikus a posztban azt is írja, nem adja fel, de nem igazán érti, miért foglalkoznak vele szinte napi szinten. "Vagy félnek tőlem, vagy bosszút akarnak állni, mert azt hiszik, én állok a Borkai és még számos ügy kirobbantása mögött, vagy egyszerűen csak táplálniuk kell a saját táboruk gyűlöletét, és mindig kell egy ellenség, akit le kell győzni" - írta.

A PestiSrácok főszerkesztője és újságírói megijedtek, és egyezséget kötöttek velem. Idézet a bírósági...

Közzétette: Dr. Czeglédy Csaba – 2021. március 27., szombat
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra