Három évtizede zajlik a kosárlabdából indult Bebes-Patonay háború Körmenden

A háború az októberi önkormányzati választásokon csúcsosodott ki, egyelőre Bebes áll győzelemre.

Halhatatlan kosarasok vívnak meg egymással Körmenden – írtuk több mint egy hónappal a választások előtt. Arról az eseményről tudósítottunk Két halhatatlan körmendi kosaras vív meg egykori csapattársával a körmendi önkormányzati választáson 2019. September 05. 06:38 , ahol Patonay Imre függetlenként induló polgármester-jelölt bemutatta csapatát.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Patonay Imre, a körmendi kosárlabdacsapat volt vezetőedzője függetlenként indult és állította fel csapatát a körmendi Fidesz és Bebes István polgármester ellen.

Balra Patonay, jobbra Bebes
Nyugat.hu

A csatát Patonay elveszítette Körmenden nem sokon múlott, de marad Bebes István a polgármester 2019. October 13. 21:40 , igaz, szoros lett az eredmény, de csapata megnyerte az egyéni választókerületek felét, azaz a nyolcból négy mandátumot, viszont így is szűk többsége lett a Fidesznek a városi képviselő-testületben.

A 24.hu most remek riportban mutatja be a hátteret, kiderült, hogy ez a csata már több mint harminc éve tart. A riport főbb megállapításai:

 • A körmendi kosárlabdacsapat első vidéki együttesként 1987-ben bajnok lett. A csapat vezetőedzője Patonay, egyik játékosa Bebes István volt. A bajnoki címet a harmadik meccs döntötte el a Körmend javára, Bebest viszont nem küldte a pályára ezen a meccsen Patonay.
 • A cikkből kiderül, hogy ez a tüske a mai napig megmaradt Bebesben.
 • Pedig Bebest Patonay hívta Körmendre Sopronból, ahol akkor játszott, aztán Körmenden is ragadt. 1990-ben kezdett politizálni, amikor belépett a Fideszbe, 1998-ban listáról jutott az országgyűlésbe. 2002-ben szintén országgyűlési mandátumot szerzett, majd ugyanebben az évben polgármesterré választották. Azóta folyamatosan ő a város polgármestere, négyszer választották újra.
 • Patonay közben edzői karriert futott be, négyszeres magyar bajnok, ebből kettőt a Körmenddel szerzett, ötszörös kupagyőztes, amiből négy körmendi, 1992 és 1996 között a férfiválogatott szövetségi kapitánya volt; 2005-ben a magyar kosárlabdázás halhatatlanjai közé választották, Körmend Pro Urbe-díjasa. Közben az egyik körmendi iskola igazgatója is volt.
 • Patonay 2007-ben aztán kiszorult a körmendi csapat vezetéséből. A 24.hu-nak azt mondta, elfogyott körülötte a levegő, és Bebest sejtette a háttérben, pedig 2002-ben mellette kampányolt.
 • Patonayban ez a tüske maradt meg azóta is.
 • Aztán eljött az idei tavasz, amikor ellenzékiek kérték fel együttműködésre Patonayt, akiből gyorsan polgármester-jelölt lett.
 • A kampány során Patonay újabb tüskéket szerzett be, szerinte Bebes valótlanságokat állított róla, és tisztességtelenül kampányolt.
 • Bebes azt mondja, ő már kihúzta azokat a bizonyos tüskéket, és hogy Patonaynak biztosan lenne feladata a kosárlabda-egyesületnél.
 • Patonay viszont 13 éve, amióta távoznia kellett az egyesülettől, nem volt ott a felnőtt csapat egyetlen meccsén sem.
 • A helyzetet jól jellemzi a 24-hu riportjának végén idézett két kérdés és válasz:

  Patonaynak:

  – Mester... Beleférne egy közös fotó Bebessel?

  – Vele?... Egyelőre nem... Előbb beszélgetnünk kéne.

  Bebesnek:

  – Polgármester úr... Beleférne egy közös fotó Patonayval?

  – Vele?... Még nem... Beszélgetnünk kéne előbb.

  A 24.hu remek riportja itt olvasható.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet