Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Három évtizede zajlik a kosárlabdából indult Bebes-Patonay háború Körmenden

A háború az októberi önkormányzati választásokon csúcsosodott ki, egyelőre Bebes áll győzelemre.

Halhatatlan kosarasok vívnak meg egymással Körmenden – írtuk több mint egy hónappal a választások előtt. Arról az eseményről tudósítottunk Két halhatatlan körmendi kosaras vív meg egykori csapattársával a körmendi önkormányzati választáson 2019. September 05. 06:38 , ahol Patonay Imre függetlenként induló polgármester-jelölt bemutatta csapatát.

Patonay Imre, a körmendi kosárlabdacsapat volt vezetőedzője függetlenként indult és állította fel csapatát a körmendi Fidesz és Bebes István polgármester ellen.

Balra Patonay, jobbra Bebes
Nyugat.hu

A csatát Patonay elveszítette Körmenden nem sokon múlott, de marad Bebes István a polgármester 2019. October 13. 21:40 , igaz, szoros lett az eredmény, de csapata megnyerte az egyéni választókerületek felét, azaz a nyolcból négy mandátumot, viszont így is szűk többsége lett a Fidesznek a városi képviselő-testületben.

A 24.hu most remek riportban mutatja be a hátteret, kiderült, hogy ez a csata már több mint harminc éve tart. A riport főbb megállapításai:

 • A körmendi kosárlabdacsapat első vidéki együttesként 1987-ben bajnok lett. A csapat vezetőedzője Patonay, egyik játékosa Bebes István volt. A bajnoki címet a harmadik meccs döntötte el a Körmend javára, Bebest viszont nem küldte a pályára ezen a meccsen Patonay.
 • A cikkből kiderül, hogy ez a tüske a mai napig megmaradt Bebesben.
 • Pedig Bebest Patonay hívta Körmendre Sopronból, ahol akkor játszott, aztán Körmenden is ragadt. 1990-ben kezdett politizálni, amikor belépett a Fideszbe, 1998-ban listáról jutott az országgyűlésbe. 2002-ben szintén országgyűlési mandátumot szerzett, majd ugyanebben az évben polgármesterré választották. Azóta folyamatosan ő a város polgármestere, négyszer választották újra.
 • Patonay közben edzői karriert futott be, négyszeres magyar bajnok, ebből kettőt a Körmenddel szerzett, ötszörös kupagyőztes, amiből négy körmendi, 1992 és 1996 között a férfiválogatott szövetségi kapitánya volt; 2005-ben a magyar kosárlabdázás halhatatlanjai közé választották, Körmend Pro Urbe-díjasa. Közben az egyik körmendi iskola igazgatója is volt.
 • Patonay 2007-ben aztán kiszorult a körmendi csapat vezetéséből. A 24.hu-nak azt mondta, elfogyott körülötte a levegő, és Bebest sejtette a háttérben, pedig 2002-ben mellette kampányolt.
 • Patonayban ez a tüske maradt meg azóta is.
 • Aztán eljött az idei tavasz, amikor ellenzékiek kérték fel együttműködésre Patonayt, akiből gyorsan polgármester-jelölt lett.
 • A kampány során Patonay újabb tüskéket szerzett be, szerinte Bebes valótlanságokat állított róla, és tisztességtelenül kampányolt.
 • Bebes azt mondja, ő már kihúzta azokat a bizonyos tüskéket, és hogy Patonaynak biztosan lenne feladata a kosárlabda-egyesületnél.
 • Patonay viszont 13 éve, amióta távoznia kellett az egyesülettől, nem volt ott a felnőtt csapat egyetlen meccsén sem.
 • A helyzetet jól jellemzi a 24-hu riportjának végén idézett két kérdés és válasz:

  Patonaynak:

  – Mester... Beleférne egy közös fotó Bebessel?

  – Vele?... Egyelőre nem... Előbb beszélgetnünk kéne.

  Bebesnek:

  – Polgármester úr... Beleférne egy közös fotó Patonayval?

  – Vele?... Még nem... Beszélgetnünk kéne előbb.

  A 24.hu remek riportja itt olvasható .

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra