Saját helyettese cserélné le Körmend polgármesterét - Belháború a helyi Fideszben

Bebes István nem hagyja magát, szembemegy a Fidesz döntésével.

A körmendi Fidesz szervezet több tagja, köztük önkormányzati képviselők léptek be a közelmúltban a körmendi polgármesteri hivatal ajtaján, és Bebes István polgármester irodájába tartottak.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Ahol - információink szerint - közölték Bebessel, hogy a jövő évi választáson nem őt, hanem a jelenlegi alpolgármestert, Belencsák Istvánt indítják. Bebes viszont kijelentette, mindenképpen elindul a választáson, ha kell, akkor függetlenként vagy civilek támogatásával.

A most 67 éves Bebes István 2002-től Körmend polgármestere, 1998 és 2014 között országgyűlési képviselő is volt. Most a Fideszen belül formálódó generációs belháborúnak lehet az alanya.

Bebes István 2002 óta vezeti Körmendet

A kormánypártban egyre hangosabb a második vonalban lévő, a 40-es éveit taposó korosztály. Akik türelmetlenek, több hatalmat és pénzt szeretnének, de útjukban állnak a jelenlegi 50-60 évesek.

Információink szerint az országos vezetés is némi fiatalítás mellett döntött, aminek lebonyolítását a választókerületi elnökökre bízták, és állítólag Bebes Istvánra is kiadták a kilövési engedélyt.

Fidesz-közeli információink szerint Bebes István az elmúlt években egyre több emberrel került konfliktusba mind a pártban, mind annak körmendi szervezetében, mind pedig az önkormányzatban. A polgármester egyszemélyben döntött gyakorlatilag minden kérdésről, kihagyva ebből mind a Fidesz körmendi vezetését, mind az önkormányzati képviselőket, mind pedig az alpolgármestert.

Bebes vezetési stílusa, a Fidesz-szervezethez való hozzáállása odáig vezetett, hogy folyamatosan veszítette el maga körül az embereket, köztük legközelebbi munkatársait is - mondta informátorunk.

Lecserélődtek a körmendi fideszesek

Körmenden amúgy nincs sok Fidesz-tag, 15-16-an lehetnek, az elmúlt években jelentős fiatalítás zajlott le a szervezetben, ennek eredményeként a párt legaktívabb emberei gyakorlatilag lecserélődtek.

A Fidesz szabályzata szerint a helyi szervezet tesz ajánlást a polgármester-jelölt személyére, így van súlya a helyi tagság akciójának. A végleges döntést országos szinten hozzák meg majd.

Belencsák István alpolgármesternek valóban vannak ilyen szándékai
Forrás: kormend.hu

Belencsák István lapunk kérdésére annyit mondott, valóban van ilyen irányú szándéka, de pontos tájékoztatást a későbbiekben tud adni.

Próbáltuk elérni Bebes Istvánt is, a polgármesteri hivatal titkárságán azt mondták, Bebes ma nem dolgozik és nem is elérhető. Csütörtökön e-mailben feltettük már kérdéseinket a polgármesternek, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

Sokkal bonyolultabb lesz a választás Körmenden

Ha a Fidesz valóban Belencsákot indítja jövőre Körmenden, akkor érdekes helyzet áll elő. Ígérete szerint Bebes is elindul függetlenként, így a jobboldali szavazatok megoszlanak közöttük.

Információink szerint Patonay Imre is újra elindul a körmendi polgármesteri székért. Patonay 2019-ben függetlenként, a Választás a Városért szervezet színeiben indult Két halhatatlan körmendi kosaras vív meg egykori csapattársával a körmendi önkormányzati választáson 2019. September 05. 06:38 , végül 90 szavazattal maradt le Körmenden nem sokon múlott, de marad Bebes István a polgármester 2019. October 13. 21:40 Bebes mögött úgy, hogy Bebes 2 674, Patonay 2 584 szavazatot kapott.

Patonaynak így megnőnek az esélyei jövőre, ha Belencsák és Bebes is indul. De hogy még bonyolultabb legyen a helyzet, valószínű, hogy a DK nem áll be Patonay mögé, hanem saját polgármester-jelöltet indít Körmenden. Aki viszont Patonaytól vehet el szavazatokat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet