Magyar Közút: nem lehet kitiltani a kamionokat Körmendről

Az állami közútkezelő szerint nincs a városon átmenő teherautó-forgalom.

„A 8-as főút Körmend átkelési szakaszáról a teherforgalom nem tiltható ki, mivel az összes kereskedelmi létesítmény, gyár, építőanyag szállítás a városba csak ezen útszakaszon keresztül oldható meg” – válaszolta kérdésünkre a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Hozzátették, hogy Körmend nagyváros jellege miatt – az M80 gyorsforgalmi út megépítése után is – nagyobb mértékű a teherforgalom, amelynek célja a városba történő áruszállítás.

A régi 8-as főút áthalad Körmend közepén.
Forrás: googlemaps

Nemrég írtuk, Hiába van ott az elkerülő út, sok kamion mégis áthajt Körmenden 2022. November 17. 19:31 hogy egy évvel ezelőtt elkészült ugyan az M80-as gyorsforgalmi út, de a régi 8-ason most is sok kamion hajt át a városon indokolatlanul.

Egy olvasónk szerint a városban elérhető szolgáltatások, boltok miatt hajtanak be a kamionok Körmendre, aztán mennek is tovább.

A körmendi önkormányzat szerint az M80-as valóban sokat segített a városnak, a kamionok és teherautók nagy része elkerüli a várost. De ők is megerősítették, hogy ettől függetlenül továbbra is jelen vannak a Rákóczi úton, – ha kis számban is – olyan teherautók és kamionok, melyek indokolatlanul hajtanak be Körmend belterületére.

Kamionok Körmenden, a Rákóczi úton.
Forrás: googlemaps

Mint írták, a város vezetése felvette a kapcsolatot a Magyar Közút Zrt.-vel, kérték, hogy találjanak olyan megoldást, amivel csökkenthető lenne a nem célforgalommal érkező nehéz gépjárművek száma a városban. Hozzátették, igyekeznek olyan megoldást találni, ami minden érintett félnek megfelel.

Ehhez képest a Magyar Közút azt közölte, hogy üzemeltetési tapasztalataik szerint a

teherforgalom az M80 gyorsforgalmi utat használja úti célja elérése érdekében.

Azt is részletezik, milyen jelzéseket tettek ki annak érdekében, hogy a tranzitforgalmat az M80-as főútra tereljék. De, mint fentebb írtuk, kategorikusan kijelentették, hogy nem tiltható ki a kamionforgalom Körmendről.

Kíváncsian várjuk, hogy ezek után milyen eredményre vezet a körmendi önkormányzat és a Magyar Közút egyeztetése.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet