Körmenden nyert a Szolnok

A tiszaligetiek nem akarnak leszakadni a Falcóról, továbbra is csak a Szombathelyen elszenvedett egy vereségük van.

Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász 82-93 (24-27, 22-25, 19-17, 17-24)

Bajnokság, 10. forduló

Körmend, Városi Sportcsarnok

V.: Benczur T., Farkas G., Györfy R. (Bognár T.)

Körmend: Stokes 24/12, Takács 4, Ferencz 5/3, Szavics 17/9, Garrett 15. Cserék: Kiss -, White 17/6, Durázi -, Krivacsevics -.

Szolnok: Pongó 2, Badzim 19/15, Cummings 7/3, Subotic 17/3, Taiwo 7. Cserék: Solano 11/3, Gilszki 3/3, Rudner 3/3, Zsíros 3/3, Cakarun 21.

A 10. forduló egyik legjobban várt mérkőzése a piros-fekete rangadó, azaz az Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász összecsapása volt.

Jól bekezdtek a hazaiak, előbb Stokes ziccerezett, majd Szavics triplázott pontosan és hiába Cummings hármasa, Takács is feliratkozott a pontszerzők közé (7-3). Rendezték a sorokat a szolnokiak, két gyors kosárral egyenlítettek is, sőt, Taiwo büntetőjével a vezetést is átvették (7-8). Egyre jobban kezdett meglépni az Olajbányász, nem sokkal később már hatra hízott a vendék előny (11-17). Szavics hármasa jókor jött hazai szempontból, nem sokkal később pedig White révén egyenlítettek is a körmendiek (19-19). Sikerült fölénybe is kerülniük a hazaiaknak, miután Stokes küldött a helyére egy triplát, innen viszont egy 0-7-es futással zárta a negyedet a Szolnok. 24-27.

Ott folytatták a vendégek, ahol az elsőben abbahagyták, azonnal időt kellett kérnie Antonisz Konsztantinidesznek (24-31). Sikerült rendezni a sorokat, hamar vissza is jöttek a meccsbe a vasiak, miközben a támadóoldalon jól teljesítő Taiwo már a negyedik faultját ütötte be (30-31). Továbbra is fordulatos volt a meccs, ezúttal az Olajbányász tudott újítani (32-37). Próbálkozott a Körmend, viszont Solanót nem lehetett tartani ezekben a percekben (34-42). Beragadtak a vendégek, ezzel pedig egyenesen arányosan jöttek fel a hazaiak, Ferencz triplája beakadt, Gasper Potocnik időt kért (41-45). A nagyszünet előtt még közelebb is jöhettek volna a vasiak, de egy eladott labda után Cummings büntetett, ez jelentette a félidő utolsó kosarát. 46-52.

A fordulás után megkezdte a felzárkózást az Egis Körmend, de elkezdtek beesni a szolnoki hármasok, átlépte a tízet is a különbség (52-63). Jót tett az időkérés a hazaiaknak, akik Szavics öt pontjával egyre közelebb férkőztek, de megint fontos pillanatban szerzett kosarakat az Olajbányász (57-67). Továbbra sem hagyta magát a hazai együttes, folyamatosan visszajöttek hat pontra Ferenczék. Innen már felváltva érkeztek a pontok a negyed végéig, az utolsó percben még egy kicsit tudott faragni a hátrányából a Körmend, továbbra is nyílt maradt a találkozó. 65-69.

A záró negyed Garrett gyorsindításával kezdődött, ám erre megint hét szolnoki pont érkezett, Subotic és Cakarun szerezte őket (67-76). Durázi hármasa lejött, amiből megindult az Olajbányász, remek momentumot kaptak el a vendégek ezekben a percekben, újra kétszámjegyű lett a különbség (67-80). Sokáig jól tartotta előnyét a Szolnok, hosszú támadásokkal operáltak a vendégek, de pár eladott labda és Stokes extra dobásaival feljött hétre a Körmend (80-87). Több esélyes is volt még közelebb jönni a körmendieknek, de a dobások ezúttal kimaradtak, az adódó lehetőséget pedig kihasználta a vendég gárda. A Szolnoki Olajbányász tehát egy fordulatos mérkőzésen, a negyedik negyedbeli jó teljesítményének köszönhetően megnyerte a piros-fekete rangadót. 82-93 - tudósít a BB1.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport