Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahol az alapanyagok nem a világ másik végéből, hanem a szomszéd kertből érkeznek - díjat nyert a Pajta

Újabb díjat nyert az őriszentpéteri Pajta Bisztró: Farkas Richárd séf most a Volkswagen-Dining Guide Fenntarthatósági díját vehette át.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán minden évben az ország legjobb éttermeit díjazzák. Az idei nyertesek között olyan sztárséfek is felsorakoznak, mint a Michelin-csillagos Sárközi Ákos, a szintén Michelin-csillagos Veres István, vagy a kétszer egy Michelin csillagos Miguel Vieira.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az idei év egyik újítása a Fenntarthatósági díj, melyet az az étterem kap, amelyik a legeredményesebb munkát végzi környezettudatosság terén. Az őriszentpéteri Pajta Bisztró egész évben kiemelkedő nívójú munkát folytat azzal a céllal, hogy újra felfedezze a környék elfeledett alapanyagait, és megvalósítsa a valódi farm-to-table koncepciót – olvasható a diningguide.hu-n.

A díjat a Pajta Bisztró séfje, Farkas Richárd vehette át, aki egyébként a tavalyi évben az Ifjú Séftehetség díjat zsebelte be.

Farkas Richárd, a Pajta Bisztró séfje
Dining Guide

A fiatal séf elmondta, hogy a díj elnyeréséért nem kellett semmit változtatni a konyha működésén, ez tulajdonképpen csak az evidens módon végzett munka eredménye. A Pajta Bisztró konyhája regionális és szezonális is, ami azt jelenti, hogy az ételek alapanyagai nem fagyasztva érkeznek a világ másik feléről, hanem konkrétan a szomszéd kertből. Farkas Richárdék számára a szelektív hulladékgyűjtés is fontos, sőt, ennek egy részét komposzt formájában vissza forgatják a termőföldbe.

Pajta Bisztró
Forrás: mtro.hu

Az immár kétszeres Volkswagen-Dining Guide díjas séf szerint a Pajta Bisztró egy komplex élménycsomagot kínál, mely

a félreeső, vidéki miliőből, az alapanyagok és a biodinamikus borok harmóniájából és a különleges felszolgálásból tevődik össze.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hasznos

Hirdetés