Bölcsődénként 14 gyereknek tudnak napközbeni ellátást nyújtani Szombathelyen

Hétfőtől nem nyitnak ki a bölcsődék és az óvodák a koronavírus miatt.

Szombat délután jelentette be Hétfőtől bezárják Szombathelyen a bölcsődéket és az óvodákat 2020. March 14. 15:26 Nemény András polgármester, hogy hétfőtől a fertőzésveszély miatt bezárnak a város óvodái és bölcsődéi.

Mivel sok szülőnek gondot okoz a gyermekek napközbeni felügyelete, a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény vezetője, Sebestyén Bianka kidolgozott egy modellt, amivel segíteni tudnak a felügyeletet megoldani nem tudó szülőknek.

Ennek lényege, hogy a város hét bölcsődéjében egyenként maximum 14 gyerek részére tudnak napközbeni ellátást nyújtani. de arra kérik a szülőket, hogy csak nagyon fontos, indokolt esetben kérjék az ügyeleti ellátást.

A szülőket emailben értesítik a lehetőségről, kiküldik az ügyeleti ellátás igénylőlapját is. Ezt az igénylőlapot kell kitöltve visszaküldenie annak, aki nem szeretné igénybe venni az ügyeleti ellátást.

A kérelmek elbírálásánál előnyt élveznek:

 • egészségügyi dolgozó
 • gyógyszertári dolgozó
 • élelmiszerbolti dolgozó
 • rendvédelmi szervnél dolgozó
 • bármely hatóság dolgozója
 • közszolgálati dolgozó
 • illetve indokolt esetben van lehetőség egyéni elbírálásra is
 • A bölcsődék arra kéri a szülőket, hogy a fennálló helyzet miatt gyermekenként maximum egy fő kísérje a gyermeket az épületbe, további kísérők várakozzanak az épület előtt. Az épületbe lépéskor mindenkinek kötelező a kézfertőtlenítő használata.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet