A szombathelyi Nyitra utcai iskolában is megjelent a koronavírus

Egy hatodikos gyereknél mutatták ki a fertőzést.

Egy hatodik osztályos gyereknél mutatták ki a koronavírus jelenlétét a szombathelyi Nyitra utcai általános iskolában - tudta meg lapunk péntek délelőtt.

Informátorunk szerint az egyik hatodik osztályt teljes létszámban karanténba helyezték, hat gyereken végeznek tesztet a mai napok. Információink szerit az iskola vezetése az Operatív Törzs döntésére vár.

Nyitra Utcai Általános Iskola
SzombathelyPont

A koronavírus láthatóan terjed a városban, elsősorban az iskolákban. Szerdán derült ki, hogy a Kanizsai gimnáziumban van egy fertőzött diák, másfél osztály számára rendeltek el karantént. A Bartók Béla Zeneiskolában egy pedagógus fertőződött meg, ott szinte a teljes tanári kar karanténban van Karanténba helyezték a szombathelyi zeneiskola tanévnyitó értekezletén részt vett pedagógusait 2020. September 10. 12:52 .

A zeneiskolai fertőzés miatt a Szombathelyi Szimfonikus zenekar lemondta Lemondta csütörtöki és pénteki hangversenyeit a Savaria Szimfonikus Zenekar 2020. September 09. 18:44 a hétre tervezett koncertjeit.

Eközben Orbán VIktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban kijelentette Orbán Viktor a koronavírusról: Jön a kötelező iskolai lázmérés és az ingyenes influenza oltás 2020. September 11. 09:36 , a kabinetnek van egy haditerve a járvány második hulláma elleni védekezésre, amely elsősorban a nemzeti konzultáció eredményeire és különböző szakértők jelzéseire épül.

Azt is elmondta, hogy iskola bezárására csak akkor kerülhet sor, ha egy osztály elszigetelése sem segít, de ez akkor is csak úgy történhet meg, hogy közben gondoskodnak a nem fertőzött gyermekek megőrzéséről, hogy a szülők közben folytathassák megszokott életüket.

Kötelező hőmérséklet ellenőrzést rendeltek el az iskolákban, az egészségügyi intézményeknek pedig ingyenesen kell az influenza elleni oltást biztosítania.

Kérdéseinket elküldtük a Szombathelyi Tankerületi Központnak. Amint érkezik válasz, frissítjük írásunkat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet