Karanténba helyezték a szombathelyi zeneiskola tanévnyitó értekezletén részt vett pedagógusait

Reális az esély rá, hogy pár napon vagy héten belül bezárják az iskolákat.

Szerda délután derült ki, hogy egy diák és egy pedagógus is megfertőződött a koronavírussal Szombathelyen. A Kanizsai Dorottya gimnáziumban egy diáknál igazolták a fertőzést, az ő osztályát és egy másik osztály egy részét hazaküldték.

A Bartók Béla Zeneiskolában egy pedagógus tesztje lett pozitív, az iskolában mától szünetel a tanítás. Megbízható információink szerint

a hatóság házi karanténba helyezte azokat a pedagógusokat, akik részt vettek a zeneiskola tanévnyitó értekezletén.

Őket viszont csak pénteken tesztelik, az eredményre a jövő hét elejéig, közepéig várniuk kell, addig nem lehetnek biztosak abban, hogy fertőzöttek-e vagy sem.

Információink szerint

reális az esély arra, hogy pár napon vagy héten belül ismét bezárják az iskolákat,

és visszatérnek a digitálisnak nevezett otthoni oktatáshoz.

Nincsenek biztonságban sem a pedagógusok sem a diákok

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete egyébként közleményben jelentette ki, hogy sem a pedagógusok, sem a diákok nincsenek biztonságban a jelenlegi helyzetben.

A közoktatási dolgozóknak ma veszélyes körülmények között kell dolgozniuk. Tapasztalataink alapján nyugodtan kijelenthető: nincsenek meg az egészséges és biztonságos munkavégzés körülményei - írták közleményükben.

A bizonytalanságot nevezték meg a legnagyobb problémának és elárulták, hogy az oktatási intézmények vezetői, dolgozói is országszerte egymást kérdezgetik egy-egy minisztériumi ajánlás alkalmazásáról, mert azok nem adnak pontos és egyértelműen kivitelezhető utasítást.

Szerdán 476 magyar állampolgárnál mutatták ki Újabb sokk: 476 friss fertőzött, két halott 2020. September 10. 09:07 a koronavírus jelenlétét, jelenleg 5571 fő az aktív fertőzöttek száma.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet