Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Koronavírus: Több európai országban is rohamosan nő a fertőzöttek száma

Augusztus 1-ig közel ötször több új fertőzött is lehet.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) pár napja már jelezte, hogy számításaik szerint jelentősen nőhet a koronavírusos fertőzöttek száma a következő hetekben: augusztus 1-ig közel ötször több új fertőzött is lehet. Ennek oka a delta variáns terjedése és a járvány további terjedését gátló intézkedések enyhítése - írja a Telex .

Az ECDC illetékességébe tartozó 30 ország kétharmadában figyelhető meg jelenleg a járvány súlyosbodása, a fertőzések súlyosabb mértéke főleg a 15-24 éves korosztályt érinti. A kórházi ápolásra szorulók és a halálos áldozatok száma ennél lassabban emelkedik, elsősorban az oltási kampánynak köszönhetően.

Fokozott aggodalomra ad okot Spanyolország, Hollandia, Luxemburg, Málta és Ciprus, Görögország és az Egyesült Királyság is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra