Körvonalazódik a 2023-as minimálbér-emelés mértéke

Közelednek az álláspontok a felek közt a jövő évi minimálbér és garantált bérminimum emelése kapcsán.

Konkrét számok ugyan még nem hangzottak el a minimálbér-emelés jövő évi minimálbér és garantált bérminimum összegét illetően, de a munkáltatói és a munkavállalói szervezetek is egyetérttettek abban, hogy a legkisebb keresetek reálértékét jövőre is meg kell őrizni - írja a Népszava . A szerdai egyeztetésen megegyeztek, hogy a minimálbér emelésénél a jövő évi infláció mértéke lesz a kiindulópont. Ez 11,5-17 százalékos emelést jelenthet, eszerint a bruttó 200 ezer forintos minimálbér a lap számításai szerint 223-234 ezer, a 260 ezer forintos garantált bérminimum 290-304 ezer forintra emelkedhet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek