Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

„Figyelemfelhívó” lesz - Íme az legújabb szombathelyi üzletközpont!

A sokszor emlegetett válság ellenére (– vagy éppen a kilábalás kezdetét mutatva?) Szombathely belvárosában, a nemrég átadott városházi rezidencia tövében, a Kossuth utca elején új irodák és kiskereskedelmi üzletek épülnek. Sikerült megszereznünk a terveket, jöjjön velünk egy virtuális bejárásra…

Szombathely történelmi belvárosának szívében, a nemrég felavatott új városházi rezidencia tövében Fényfestéssel avatták a Kossuth 7-et - Ilyen lett! 2010. December 09. 09:15 (a Kossuth Lajos u. 11-17 szám alatt) a leromlott állagú, az utca arculatába amúgy sem illő épületegyüttesnek mára hűlt helye. Nemrég még egy kopottas ajtó jelezte, valaha ház magasodott a most parlagon heverő telken. A város (pontosabban a SZOVA ZRT) tulajdonában álló ingatlanra vadonatúj üzletközpontot terveznek, a „városközpont funkcióbővítő megújítása” projekt következő állomásaként.

Kossuth u. 11.
Ilyen volt. Romos és szép.
Mészáros Zsolt

„Emblematikus és figyelemfelhívó” üzletekkel és irodákkal

Ahogy a tulajdonos SZOVA ZRT vezetőjétől, Dr. Németh Gábortól megtudtuk, a Kossuth Lajos utca 11. tervezője szakított az utcában meglévő frontok formajegyeivel és egy modern megfogalmazású plasztik homlokzatot hozott létre. „A tervezett épület az utcával párhuzamos tetőgerinccel, az építési hely teljes kitöltésével lesz létrehozva.”

Kossuth utca 11. látványterv
Ilyen lesz
A földszinten kettő üzlet, illetve kiszolgáló helyiségek lesznek. Az első emeletre a földszinti üzlet funkciójával azonos tér kerül, továbbá itt alakítják ki a raktárakat. A második emeleten a fő funkciót kiszolgáló titkárság, iroda és tárgyaló lesz, illetve a dolgozók szociális blokkját is ide tervezték. A tetőszinten a gépészeti helyiség és egy padlástér kap helyet.

Az új üzletház közel 500 m2-es lesz

A SZOVA Zrt. a tulajdonában lévő üzletházat később bérbeadás útján kívánja majd hasznosítani. A bérbeadást nyilvános licit útján tervezik meghirdetni, a jövő év tavaszán, így biztosítva, hogy az újonnan kialakított üzletek bárki számára elérhetők legyenek. A kivitelezést a Bereczki Kft. nyerte, amely nettó 101,599 millió forintért vállalta a munkát. A beruházás elszámolható költsége - ahogy a tulajdonos SZOVA Zrt-től megtudtuk - 469,378 millió forint lesz, amelynek a megvalósításához szükséges önerőt a SZOVA Zrt. a közgyűlés 2009. májusában hozott határozata alapján a kötvényforrásból biztosítja. A beruházás befejezését őszre, azaz 2011. szeptemberére tervezik.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Fényfestéssel avatták a Kossuth 7-et - Ilyen lett!

Abban a szerencsés helyzetben lehettünk, hogy a hivatalos megnyitó előtt pár órával körbejárhattuk az új szombathelyi városházi szárnyat. Lefotóztuk az új sajtószobát és az irattárat is, majd pár órával később levideóztuk az új homlokzatra vetített fényorgiát...

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet