Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mi lesz egy megnyomorított gyermekből? Hogyan válik szörnyeteggé egy felnőtt? – Kötelező olvasmány Péterfy-Novák Évától

Az írónő új regényében a pedofília témáját boncolgatja.

Március 9-én, hétfőn este 18 órakor lesz a Kötelező olvasmány programsorozat következő estje a Weöres Sándor Színházban, melyen a Stúdiószínpad ad majd otthont. Ezúttal Péterfy-Novák Éva Apád előtt ne vetkőzz című regénye kerül sorra, melyben megrázó kérdéseket tesz fel az írónő: mi lesz egy megnyomorított gyermekből? Hogyan válik szörnyeteggé egy felnőtt? És vajon meg lehet-e törni a generációkon átívelő családi mintákat?

„Azt kéri, ne mondjam el senkinek, hogy miről beszéltünk. Ez a mi titkunk. Amolyan női titok. És a nőknek össze kell tartaniuk, nem szabad elárulniuk egymást. Mert az olyan lenne, mintha a legjobb barátodat árulnád el, mondja anyu. Minden nőt úgy kell nézni, hogy a legjobb barátod. Mert a férfiak mások. Jobb, ha tudok ezekről a dolgokról, és ideje odafigyelni magamra. Gondolkodott a konyhában, hogy biztosan megértettem-e, amit mondott, de aztán arra jutott, hogy már elég nagylány vagyok ahhoz, hogy megértsem. Hogy apánk előtt nem vetkőzünk. Mert a férfiak rosszak” – mondta Éva.

WSSZ

A beszélgetést vezeti: Lévai Balázs
Vendég: Péterfy-Novák Éva
Közreműködik: Jordán Tamás
Közreműködő partner: Belvárosi Líra Könyváruház, Szombathely
Időpont: 2020. március 9. 18 óra
Helyszín: Weöres Sándor Színház, Stúdiószínpad
Jegyár: 1.600 Ft

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló

Tovább az oldalra