„Követeljük, hogy az erő politikáját megállapodásra törekvő, tárgyalóképes szakpolitika váltsa fel”

Nyilatkozatot adott ki a szombathelyi Bolyai Gimnázium is.

Lapunk részletesen tudósított „A fizetés már csak századlagos probléma” - Sztrájkok és demonstrációk a Vas megyei iskolákban 2022. October 14. 10:15 a ma reggeli szombathelyi pedagógus-megmozdulásokról. Ehhez kapcsolódó közleményt kaptunk a város egy másik jól ismert iskolájából is.

„A szombathelyi Bolyai Gimnáziumban a múlt héten (október 5.) voltak nagyobb szabású események, amelyek az oktatás tarthatatlan helyzetére hívták fel a figyelmet. „

Az ezekről készült fotók itt találhatók.

Az iskola a mai napon az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnázium nyilatkozatához is csatlakozott A nyilatkozatot – az iskola kérésének megfelelően - változatlan formában adjuk közre.


Az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium alábbi dolgozói csatlakoznak az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium dolgozói által 2022. október 10-én kiadott nyilatkozathoz, amely szerint „a leghatározottabban elítélik, hogy az oktatásügy egyre nyilvánvalóbb ellehetetlenítésével szembeszálló kollégákat az állam egyre keményebben bünteti, fenyegeti. Jogosnak és követendőnek tartjuk a tiltakozás és szolidaritás bármely erőszakmentes formáját, és kiállunk mindenki mellett, aki kifejezi az oktatásügy jelenlegi helyzetével és a kormányzat oktatáspolitikájával szembeni véleményét. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a diákok jogaira való hamis hivatkozással csorbuljanak mind a diákok hosszútávú jogai és érdekei, mind a tanárok jogai. Egyetlen magyarországi tanár jogszerűtlen elmozdítását sem hagyjuk szó nélkül. Szakmai megállapodásokon alapuló azonnali változásokat, valódi sztrájkjogot, tisztességes bért, élhető jövőt, tanári és iskolai autonómiát követelünk. Követeljük, hogy az erő politikáját a megállapodásra törekvő, tárgyalóképes szakpolitika váltsa fel.”

Szombathely, 2022. október 14.


1. Árvai-Fuczin Krisztina
2. Bagáry Attila
3. Bakó Zsuzsanna
4. Baranyai Balázs
5. Baranyai József
6. Bogáthné Erdődi Judit
7. Bognár Eszter
8. Bödő Beatrix
9. Büki Ildikó
10. Csákányné Rápli Rita
11. Csóka Tibor
12. Darab Laura
13. Eredics Milán
14. Fekete Márta
15. Gáspárné Marton Tünde
16. Góczánné Molnár Éva
17. Guttmann Éva
18. Hajnák Zsuzsanna
19. Halmos Ildikó
20. Hegedüs Beáta
21. Hollerné Gazdag Ilona
22. Kocsis Teréz
23. Kocsis Zsolt
24. Kollerics Barnabás
25. Kunecz Árpád
26. Kuneczné Klajzovics Judit
27. Ladányi Veronika
28. Móricz Attila
29. Németh József
30. Némethné Kiss Márta
31. Őri Gergely
32. Pilnay Sándorné
33. Roznárné dr. Kun Csilla
34. Rózsa Viktória
35. Sélley Gábor
36. Stróbl Aliz
37. Stumpfel Zsoltné
38. Szabó Bence Farkas
39. Szabó Benigna
40. Szakály Szilvia
41. Takács Marietta
42. Tar Hajnalka
43. Tuider Milán
44. Zsiray Barbara
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet