Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Jövő év elején indulhat az M86-os Szombathely és Körmend közötti 2x2 sávos szakaszának tervezése

Kiírták a közbeszerzési pályázatot a tervek elkészítésére, karácsony előtt jár le a határidő.

Kiírta a közbeszerzési pályázatot a Szombathelyt Körmenddel összekötő M86-os autóút tervezésére a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF). A pályázat az uniós közbeszerzési közlönyben jelent meg .

A pályázat nyertesének az autóút tanulmánytervét, továbbá engedélyezési tervdokumentációját kell elkészítenie, végül meg kell szereznie az építési engedélyt is, erre összesen 22 hónapja lesz.

A 26 kilométeres szakasz 2x2 sávos lesz, fizikai elválasztással, az utat 110 kilométer lesz órás sebességre kell tervezni. A pályázati határidő december 20-án jár le.

Az új út tervezett nyomvonala
Forrás: nif.hu

Az M86-os gyorsforgalmi Szombathely és Körmend közti kiépítése hosszú évek óta napirenden van már. Azt már régóta tudjuk, hogy az új nyomvonal Táplánszentkereszttől indul, és a falvak megkerülésével csatlakozik az Egyházasrádóc és Körmend között 2013-ban átadott Négysávosra izmosodott a 86-os főút 2013. November 26. 16:38 2x2 sávos gyorsforgalmi szakaszhoz.

Ha első körben sikeres lesz a közbeszerzési pályázat, és zökkenőmentes a tervezés, engedélyeztetés, akkor 2022-ben elindulhat az új gyorsforgalmi szakasz építése.

Az új út az M9-es autópálya része lesz majd egyszer

Az viszont már távlatibb terv, hogy ez a szakasz is a része lesz az M9-es autópályának. A hosszú távon tervezett M9-es nyomvonalát idén márciusban mutatták be, gyakorlatilag Vas megyét kötné össze Debrecennel, és mindezt az ország déli részén át.

Forrás: Magyar Nemzet

Az M9-es, majd valamikor Kőszegtől indul, a szombathelyi elkerülő után a közben megépülő M86-osra csatlakozva Körmend felé tart, majd Zalaegerszeg, Nagykanizsa felé halad, aztán Kaposvárt és Pécset érintve a mohácsi Duna-hídon lép át az Alföldre.

Innen még nem teljesen biztos a nyomvonal, de a kormány 2016-ban azt jelentette be, hogy a Szeged, Békéscsaba, Debrecen vonalon halad majd az M9-es autópálya, és ott érintkezik az M3-assal.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra