Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eladják a szombathelyi tankerületi központ volt székházát

Az önkormányzat korábban 100 milliót költött a felújítására.

Nem lesz egyszerű új bérlőt találni a Kossuth utca 11-re - írtuk februárban Költözik a Szombathelyi Tankerületi Központ, mert kinőtte az épületét 2020. January 20. 15:21 , amikor kiderült, hogy a Szombathelyi Tankerületi Központ elköltözik a Kossuth utca 11. alatti székházából, mert kinőtték az épületet.

A kétségkívül esztétikus és az utca hangulatához jól illeszkedő 500 négyzetméteres épület felújítása annak idején több mint 100 millió forintba került, a költségeket az önkormányzat fizette. Eredetileg üzletháznak szánták, de nem találtak rá bérlőt, az éppen megalakuló tankerületi központnak pedig kellett egy hely, így kapták meg.

Kossuth utca 11. - Nem találtak bérlőt rá
Józing Antal

A tankerület egyébként nem fizetett bérleti díjat. Új székházukat, a Kossuth utca 8. szám alatti ingatlant viszont bérlik majd, eredetileg a UPC Magyarország Kft-től, de ezt a céget a Vodafone megvásárolta, így valószínű, hgy a Vodafone a bérbeadó. A tankerület mintegy havi kétmillió 260 ezer forintot fizet majd a cégnek.

A Kossuth utca 11. sorsáról eddig nem érkeztek hírek, információink szerint felmerült a bérbeadás ötlete, de ahogyan írtuk, ez korábban sem volt sikeres.

A csütörtöki közgyűlésre készült anyagból kiderül, hogy a SZOVA megvizsgálta, hogyan lehetne bérbe adni, de a cég végül az értékesítést ajánlja a közgyűlésnek. A képviselők valószínűleg azt támogatják majd, hogy a SZOVA saját hatáskörben gondoskodjon az épület értékesítéséről.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet