Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Költözik a Szombathelyi Tankerületi Központ, mert kinőtte az épületét

Nem lesz egyszerű új bérlőt találni a Kossuth utca 11.-re.

Március 31-től felmondta az önkormányzattal és a Szovával kötött szerződését a Szombathely Tankerületi Központ – értesült a lapunk.

Az intézmény jelenleg a Kossuth utca 11-ben, a városháza melletti elegáns épületben székel, és a tervek szerint nem is költözik messzire, csak az utca túloldalára.

A „felmondólevélben” legalábbis az áll, hogy a tevékenységét a Kossuth utca 8.-ban végzi majd. (A Kossuth utca 8. valójában a tömbbelsőt jelenti, amelyen belül számos ingatlan található.)

Valahová ide költözik az intézmény. Az egykori UPC irodák is üresek
Józing Antal

Az indoklás szerint a intézménynek azért kell új irodákat keresnie, mert a dolgozói létszám emelkedése miatt a mostani helyen már nem tudnak megfelelő munkakörülményeket biztosítani a dolgozók számára.

A kormányzati honlap szerint a szombathelyi tankerület központjában jelenleg 37 fő dolgozik.

A költözéssel és az új bérleménnyel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük Fodor István igazgatónak, amint válaszokat kapunk, azokat megosztjuk olvasóinkkal.

De mit kezd a város a Kossuth utca 11.-gyel?

A tanév közbeni költözés mellett legalább annyira érdekes, hogy mi lesz a sorsa a jelenlegi székháznak?

A Kossuth utca 11. ugyanis még egy korábbi pályázat eredménye. A kétségkívül esztétikus és az utca hangulatához jól illeszkedő 500 négyzetméteres épület felújítása annak idején több mint 100 millió forintba került.

Kossuth utca 11. - Nem lesz könnyű új bérlőt találni
Józing Antal

A tervek szerint üzletház lett volna belőle „Figyelemfelhívó” lesz - Íme az legújabb szombathelyi üzletközpont 2010. December 31. 10:26 , csak éppen nem találtak rá bérlőt. Így kapta meg végül a tankerület, amely minden bizonnyal egyik félnek sem volt az álommegoldás.

A szombathelyi gazdasági élet jobb állapotban van ugyan, mint volt egy évtizeddel ezelőtt, de piaci alapon nem lesz könnyű bérlőt találni.

Nem piaci alapon pedig pazarlás kiadni egy ilyen frekventált helyen lévő exkluzív épületet.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet